10.2 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Trei activiste au furat trei miei de pe propietatea regelui Charles al III-lea

Cele trei femei s-au predat ulterior la poliție și au precizat că acțiunea lor a fost menită pentru a le da posibilitatea mierilor să trăiască în libertate.

Situație halucinantă în Marea Britanie. Trei activiste de la o asociație de mediu au furat trei miei de pe domeniul regelui Charles. Cele trei activiste fac parte din asociatie de mediu Animal Rising. Acestea au intrat pe domeniul Sandrigham, proprietate a regelui Chareles al III-lea. Proprietatea se află în comitatul englez Norfolk. Motivul pentru care cele trei au pătruns pe proprietate a fost că doreau să denunțe în acest fel creșterea animalelor. În scopuri alimentare, scriu cei de la AFP. Imaginile au fost publicate chiar de către asociația la care activează femeile. Iar în clipuri se poate vedea cum cele trei femeie fură fiecare câte un mie pentru a le oferi „o viaţă în libertate”.

Miei furați pentru ”o viață în libertate”

Asta a declarat una dintre activistele implicate în acțiunea de la domeniul Sandrigham. „Altfel, mieii ar fi fost duşi la abator în curând şi oamenii i-ar fi mâncat”, a explicat aceeaşi activistă. După această acțiune, asociația Animal Rising a precizat că operațiunea de ”salvare” a avut loc miercuri seară. „În jurul orei locale 20:00 a avut loc acțiunea”. Ulterior cele trei activiste s-au predat apoi la Poliţie. De altfel și autoritățile din Norfolk au confirmat într-un comunicat de presă că trei femei „s-au predat voluntar” la comisariatul din Slough.

Arestate pentru furt

În apropiere de Windsor, şi că ele au fost arestate „pentru suspiciune de furt”. De altfel, acțiunea marchează începutul unei serii de alte operaţiuni de „salvare”. A mai multor animale pe care Animal Rising intenţionează să le desfăşoare. Mai ales pe timpul verii pentru a-i sensibiliza pe britanici în legătură cu o schimbare a obiceiurilor lor alimentare, a precizat asociaţia. Domeniul Sandringham este amenajat pe o suprafaţă de câteva mii de hectare de păduri. El aparţine familiei regale britanice de cinci generaţii şi a fost moştenit de regele Charles al III-lea. După moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Latest news
știri