12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

NASA a raportat că a pierdut contactul cu Stația Spațială Internațională

Incidentul a fost explicat printr-o scurtă pană de curent

NASA raportează o scurtă pierdere a contactului cu Stația Spațială Internațională, transmite publicația britanică The Guardian.

Într-un eveniment neobișnuit și temporar, NASA a înregistrat o pierdere a contactului cu Stația Spațială Internațională (ISS) pentru o perioadă scurtă de timp, incidentul fiind explicat printr-o pană de curent.

Incidentul a avut loc în timpul unei sesiuni obișnuite de comunicații cu echipajul aflat la bordul stației

Chiar dacă momentul a generat îngrijorare, agenția spațială a asigurat publicul că echipajul de la ISS este în siguranță și nu se confruntă cu niciun pericol major.

De asemenea, NASA a subliniat că starea de siguranță a astronauților este o prioritate esențială și că se depun eforturi pentru a restabili conexiunea cât mai curând posibil.

Specialiștii de la NASA lucrează intens și iau măsuri pentru a preveni situații similare în viitor

În prezent, se efectuează investigații și se testează sistemele pentru a asigura un nivel sporit de fiabilitate și securitate pentru echipajul stației.

Potrivit sursei citate, managerul de proiect al navei spațial, Joel Montalbano, a declarat că astronauții și stația spațială nu au fost în niciun pericol.

În egală măsură, sistemele de rezervă au reușit să restabilească comunicațiile în aproximativ 90 de minute.

Echipajul este în siguranță

Nu a fost o problemă la bord. A fost o problemă la sol. Echipajul nu a fost în absolut niciun pericol”, a declarat Joel Montalbano.

Potrivit lui Montalbano, este pentru prima dată în istorie când NASA folosește sistemele de rezervă.

Vom înțelege mai bine ce s-a întâmplat și vom învăța din acest incident”, a adăugat managerul de proiect al navei spațiale.

spot_img
Latest news
știri