27.2 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

22 Iulie: cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel planetar

Încalzirea globală devine e din ce în ce mai evidentă

Luni, 22 iulie, a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel planetar, potrivit datelor preliminare ale agenţiei de monitorizare a Uniunii Europene.

Temperaturile au depășit recordul înregistrat în data 21 iulie, care fusese considerată cea mai caldă zi din istorie

Temperaturile au depăşit cu puţin recordul înregistrat cu o zi înainte, duminică, 21 iulie, care tocmai devenise cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor, relatează Reuters citat de Știrile Pro TV.

Temperatura medie globală a aerului la suprafaţă a crescut la 17.15 grade Celsius – cu 0.06 grade mai mare decât recordul de duminică, potrivit Serviciului Copernicus pentru schimbări climatice, care urmăreşte astfel de modele din 1940.

În ultimele zile, oraşe din Japonia, Indonezia şi China au înregistrat temperaturi record.

Ţările din Golf, de asemenea, au fost afectate de indicii de căldură – care iau în considerare umiditatea – care au depăşit 60 de grade Celsius.

Între timp, temperaturile din unele părţi ale Europei au depăşit 45 de grade Celsius

Potrivit oamenilor de știință, schimbările climatice, determinate de arderea combustibililor fosili, sunt cauza recordului.

Lunea care a trecut s-ar putea să fi stabilit un nou record global pentru cea mai caldă temperatură medie globală absolută din toate timpurile – prin asta înţeleg să ne întoarcem cu zeci de mii de ani în urmă”, a declarat climatologul Karsten Haustein de la Universitatea Leipzig din Germania, potrivit sursei citate.

spot_img
Latest news
știri