22.8 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

De ce sunt castraveții ambalați în plastic

Probabil că ai cumpărat cel puțin o dată în viață un castravete ambalat într-o folie de plastic, dar te-ai întrebat de ce sunt aceste fructe vândute astfel? Află din rândurile de mai jos.

În majoritatea cazurilor, castraveții sunt vânduți individual, cu prevădere în țiple de plastic. Această strategie de vânzare este destul de comună în supermarketuri, potrivit IFL Science.

În prezent, oameni au început să devină din ce în ce mai conștienți de efectele negative ale plasticului. Foarte mulți ne întrebăm, probabil, cât de benefic este ca produse precum castraveții să fie ambalate în plastic. Se pare că există câteva motive destul de bune pentru a-i ambala în plastic.

În primul rând, împachetrea în plastic ajută la menținerea umidității în interior. Acesta este un lucru destul de important pentru un fruct care conține aproximativ 95% apă. Deoarece au coaja subțire, castraveții depozitați fără un înveliș de plastic se pot deshidrata destul de repede. Poți vedea cum arată un castravete deshidradat duă ce l-ai ținut despachetat câteva zile în frigider.

Totuși, menținerea umidității nu este singurul lucru pe care îl face această barieră de plastic. Ea ține și oxigenul în afara fructului. Acest lucru este important, deoarece aproape toți agenții patogeni de origine alimentară au nevoie de oxigen pentru a supraviețui.

Prin urmare, restrângerea cantității de oxigen este o modalitate bună de a restricționa cantitatea de microorganisme potențial dăunătoare care pot să apară în castraveți. Cu toate acestea, trebuie remarcat că botulismul sau salmonella nu vor fi oprite în acest fel.

În final, țipla de plastic pe castravete îi oferă un strat suplomentar de protecție. Având o coajă subțire, castravetele se poate strica. Putregaiul ori mucegaiul poate apărea mai ușor la fruct dacă acesta nu ar fi împachetat.

De ce sunt castraveții înfășurați în plastic. Se caută metode mai ecologice

Poate că deja te gândești la impactul pe care plasticul în care sunt înveliți castraveții îl are asupra mediului. În prezent, producătorii caută deja opțiuni mai ecologice.

Trebuie totuși să știi că aruncarea unui castravete întreg din cauza faptului că a putrezit are un impact asupra mediului echivalent cu 93 de folii de plastic, conform unei lucrări din 2022. Fără protecția de plastic, amprenta ta de carbon pe bază de castraveți poate fi de fapt mai mare decât este în prezent.

Pe scurt, ceste folii individuale de plastic pot părea risipitoare și neeconomice, dar sunt de fapt foarte importante. Cel puțin, dacă sperați să nu vă îmbolnăviți de o boală transmisă de castraveți.

spot_img
Latest news
știri