26.2 C
București
luni, 6 mai, 2024

1 din 5 tineri francezi nu poate să deosebească un dovlecel de un castravete

Să nu mai râdem de tinerii români care au rezultate slabe la Testele Pisa. 20% din tinerii francezi nu pot să deosebească un dovlecel de un castravete.

Guvernul francez a comandat un sondaj privind consumu. Principalul scop a fost încurajarea unei alimentații mai sănătoase, în special pentru copii, scrie Le Figaro.

Potrivit sondajului, cunoștințele despre fructe și legume sunt tot mai slabe în rândul noii generații. Cercetarea a fost efectuată de Harris Interactive și publicată marți, 5 martie. Acesta dezvăluie că unul din cinci tineri francezi (20%) nu face distincția între un dovlecel și un castravete. Acest sondaj a fost realizat în februarie 2024 pe un eșantion de 1058 de persoane peste 15 ani. De asemenea, sondajul a fost făcut la solicitarea ministrului afacerilor, turismului și consumului, Olivia Grégoire.

Guvernul dorește să consolideze în mod eficient educația alimentară a francezilor, și în special a copiilor. Executivul vrea să-i încurajeze să aibă o dietă mai sănătoasă, bazată pe produse proaspete. Educația alimentară este atât „o problemă a egalității de șanse”, „o problemă majoră de sănătate publică”, cât și „o problemă de putere de cumpărare”, așa cum a declarat marți ministrul delegat la o conferință de presă.

Trebuie să compensăm „defalcarea culturii alimentare”, a spus ea înainte de a adăuga că „educația alimentară este un subiect social care ne structurează permanent obiceiurile de consum și modelează viitorul copiilor noștri”.

Nu au putut face distincția între un dovlecel și un castravete

Tinerilor li s-au arătat fotografii cu fructe și legume. 20% dintre tineri au confundat dovleceii cu castraveții. De asemenea, 4% dintre ei nu au putut identifica o conopidă. 13% din tineri au confundat grepfrutul cu portocala.

Această lipsă de cunoștințe despre alimente se explică parțial prin lipsa diversității alimentare în rândul tinerilor. Ei mănâncă mai puține fructe și legume proaspete decât vârtnicii. 89% dintre tinerii de 15-24 de ani au recunoscut că mănâncă alimente bogate în amidon (paste, orez, cartofi etc.

Consumul mare de alimente procesate, preparate sau fast-food de către tineri explică și de ce nu știu să recunoască fructele și legumele. De altfel, 59% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani spun că mănâncă într-un restaurant fast-food cel puțin o dată pe săptămână. În ceea ce privește mâncărurile procesate, 44% dintre tineri spun că le mănâncă de mai multe ori pe săptămână.

Latest news
știri