22.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Imagini sfâșietoare în Satu Mare. Doi câini păzesc mormintele stăpânilor | FOTO

Imagini sfâșietoare cu doi câini s-au viralizat în mediul online.

Doi câini păzesc mormintele stăpânilor săi. Unul se află într-un cimitir din localitatea Supuru de Jos, conform presasm.

Imaginile au înduioșat o țară întreagă, iar în ultimele zile s-au viralizat pe rețelele de socializare. Animalul încă mai speră ca stăpânul său să apară.

Locuitorii satului îi aduc zilnic mâncare și apă, pentru a-i mai alina din suferință.

Cazul amintește de celebra poveste a lui Hachiko. Acesta, un patruped din rasa Akita, și-a demonstrat devotamentul pentru săptânul său într-un mod similar.

Sursă – Presa SM

Câini care păzesc mormintele stăpânilor. Cazul preotului Radu Filip

Și câinele fostului preot romano-catolic din Carei, Radu Filip, păzește mormântul stăpânului. Acesta a decedat la finalul anului 2022, iar de atunci animalul nu mai plecaă din cimitir.

Se pare că între doi a existat o relație atât de strânsă încât nici acum, la un an după decesul preotului, aceasta nu poate fi ruptă.

„Părintele Radu Filip a fost foarte atașat de Maia, care la rândul său își iubea nespus de mult stăpânul. Parohia a devenit casa sa.

Decesul tragic al părintelui Radu Filip a afectat-o pe Maia, care își petrece foarte mult timp culcată pe mormântul stăpânului său, așteptând parcă să revină la ea. Nimic nu o mai interesa, parcă își pierduse pofta de viață“, a declarat părintele protopopul Lucian Cociorva, noul paroh al bisericii ”Sfântul Apostol Andrei” din Carei, conform opiniedecarei.com.

„Atât eu, familia mea cât și credincioșii am fost foarte îngrijorați de soarta cățelușei Maia. Fetițele mele au petrecut foarte mult timp cu ea și am observat că, încet- încet, devine interesată de ceea ce se întâmplă în jurul său. Maia s-a atașat acum de copii. În fiecare zi îi așteaptă lângă gard în timp ce aceștia merg spre casă de la Liceul Teoretic, afla în vecinătate. Însă, în momentele de liniște, vine și se așează pe mormântul fostului său stăpân, părintele Radu Filip“, a mai spus preotul.

Se pare că însuși preotul Radu Filip le-a spus apropiaților că a sa cățelușă va fi Hachiko a lui.

Sursă – OpiniedeCarei
spot_img
Latest news
știri