25.7 C
București
marți, 7 mai, 2024

Organele prelevate de la un bărbat aflat în moarte cerebrală vor salva 3 vieți

Bărbatul a fost împușcat într-o parcare din Arad

Bărbatul implicat în incidentul de săptămâna trecută din parcarea unui supermarket din Arad a fost declarat în moarte cerebrală.

Prin urmare, familia sa a consimțit la donarea organelor, care vor salva trei vieți.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc, a informat marți, într-o declarație pentru Agerpres, că o echipă formată din specialiști de la Arad, București, Timișoara și Cluj-Napoca a efectuat prelevarea de organe în cursul nopții de luni spre marți.

Organele bărbatului aflat în moarte cerebrală vor oferi o nouă șansă la viață pentru trei pacienți

Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală și, cu consimțământul familiei, o echipă mixtă de medici din Arad, București, Timișoara și Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe. Este vorba despre ficat și rinichi, ceea ce a oferit o nouă șansă la viață pentru trei pacienți. Ficatul a fost prelevat și transplantat la Spitalul Fundeni din București, iar rinichii au fost transplantați la Centrul de Transplant din Cluj-Napoca”, a declarat Cătălin Hreniuc, potrivit G4 Media.

Bărbatul a fost împușcat în cap și apoi înjunghiat în gât cu o șurubelniță. Femeia care îl însoțea a fost, de asemenea, agresată de suspect

Incidentul a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. Agresorul a crezut că victima era amantul concubinei sale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ramona Lungu, a declarat că atacatorul are vârsta de 50 de ani.

Acesta și-a recunoscut faptele în timpul audierii și a fost, ulterior, arestat preventiv.

La sosirea medicilor, după ce martorii au sunat la numărul de urgență 112, bărbatul avea încă șurubelnița înfiptă în gât.

Ambele victime au fost internate, însă starea bărbatului era critică, fiind intubat în secția de Terapie Intensivă

Suspectul a fost inițial cercetat pentru ”violență în familie sub forma tentativei de omor calificat cu premeditare asupra a două sau mai multe persoane”, precum și pentru nerespectarea regulilor privind armele și munițiile și uz de armă letală.

Procurorii urmează să revizuiască încadrarea juridică a faptelor în urma decesului victimei.

Latest news
știri