Squad Limited Edition, Foto Squad Mobility
Squad Limited Edition, Foto Squad Mobility

Un autovehicul echipat cu un pavilion solar îți poate oferi prin panoul solar de pe acoperiș o autonomie de 20 km, în zilele însorite, și de 100 km,cu ajutorul unor baterii portabile. Doi olandezi au construit prima mașină solară pe care au denumit-o SQUAD Solar City și reprezintă invenția celor de la Squad Mobility.

Vorbim despre o mașină de oraș cu două locuri, care poate fi condusa de la varsta de 16 ani, se încarcă singură cu energie solară. SQUAD este o inovație olandeză, concepută pentru a face mobilitatea alimentată cu energie solară accesibilă tuturor. Squad Mobility a fost fondată în 2019 de Robert Hoevers și Chris Klok.

Mașina solară poate fi condusă de la 16 ani

Ambii sunt foști angajați Lightyear, cu o lungă experiență în industria motocicletelor și auto și au reușit “Bazându-se pe un vis comun de a face mobilitatea cu energie solară disponibilă și accesibilă pe scară largă”, spun inventatorii pe pagina lor oficială de prezentare. Ușor de manevrat, condus și parcat.  Pentru SQUAD, umplerea rezervorului înseamnă a lăsa soarele să-și facă treaba sau a încărca bateriile portabile la o priză obișnuită.

Echipa Squad Solar Car, Foto Squad Mobility

Cu prețul scăzut de cumpărare sau de închiriere și costuri lunare reduse, SQUAD va fi accesibil pentru mulți.  Siguranța este garantată datorită ruloului puternic care vă protejează din toate părțile. SQUAD este, de asemenea, echipat cu centuri de siguranță în trei puncte și o structură completă de impact în față și în spate.

În ciuda aparențelor, este o mașină spațioasă

 Mașina Solar City este surprinzător de spațioasă la interior și oferă suficient spațiu pentru două persoane (înalte) plus bagaje. Ca un mic living pe roți cu două scaune confortabile, ferestre mari pentru o vedere panoramică, un tablou de bord bine aranjat, cu spațiu pentru geantă sau laptop, suporturi pentru pahare, un suport pentru telefon și un încărcător USB. Are o amprentă la sol de doar 2,4 m2, se încarcă automat la lumina soarelui și include baterii interschimbabile.

Combinând CAPEX și OPEX scăzut cu capacitatea de diagnosticare la distanță, SQUAD oferă date esențiale despre vehicul 24/7 pentru o gestionare eficientă a flotei. Atât interiorul, cât și exteriorul sunt ușor de curățat, în timp ce piesele rupte sunt ușor de înlocuit. Roțile acționează ca bare de protecție naturale, prevenind deteriorarea. O opțiune suplimentară este peretele bateriei SQUAD pentru schimbarea și încărcarea rapidă a bateriilor. Și totul cântărește doar 350 kg.