Programul Rabla Plus ar urma să beneficieze de fonduri suplimentare de la Administrația Fondului pentru Mediu în acest an, conform dcnews.
Președintele AFM Laurențiu Neculaescu a spus că anul trecut a existat „o tendință a românilor“ de a cumpăra mașini electrice și hybrid.
„Programul Rabla Clasic este cel mai vechi program derulat de Administrația Fondului pentru Mediu.
Am ajuns la al 19-lea an de când administrația îl finanțează.
Dai o rablă la schimb, primești un voucher și te duci să-ți cumperi o mașină nouă.
Din ceea ce am observat din derularea acestui program pe parcursul anului trecut, în momentul în care am venit și cu Programul Rabla Plus, cel destinat mașinilor electrice sau hibride plug-in, am văzut o tendință a românilor de a se duce mult mai mult în zona acestora decât în zona de mașini clasice“, potrivit lui Neculaescu.
Programul Rabla. Bani mai mulți pentru mașinile electrice și hybrid plug-in
Prin urmare, mașinile electrice și mașinile hybrid plug-in vor beneficia de un buget cu 15% mai mare decât anul trecut.
Ca urmare a acestui lucru, anul acesta, Programul Rabla Clasic va avea un buget cu aproximativ 10% mai mic decât cel de anul trecut, dar Programul Rabla Plus va avea un buget cu 15% mai mare decât anul trecut“, a spus Laurențiu Neculaescu.
Condițiile pentru a beneficia de Programul Rabla Plus și Programul Rabla Clasic
În ceea ce privește condițiile care trebuie îndeplinite de către un solicitant pentru a beneficia fie de o primă de casare pentru Rabla Clasic sau de un ecotichet pentru Rabla Plus, Ghidurile de Finanțare expun următoarele mențiuni pentru cetățeni, conform ȘtirileKanalD:
- are domiciliul sau reședința în România;
- are îndeplinite obligațiile de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local, conform prevederilor legale în vigoare;
- s-a înscris la un producător validat în vederea achiziționării unui autovehicul nou, obținând nota de înscriere;
- a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat;
- a radiat din evidența circulației autovehiculul uzat;
- a prezentat producătorului validat informații privind distrugerea și radierea din evidența circulației a autovehiculului uzat;
- achiziționează autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat nota de înscriere.