4.1 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

România riscă noi proceduri de infringement. Cât de afectat este Mediul

România vizată de o nouă procedură de infrigiment pe Mediu

Comisia Europeană a avertizat 14 state membre printre care și România că riscă din nou proceduri de infringement. De această dată vorbim despre poluare, pescuit, protecția naturii, domenii în care România nu și-a făcut treaba și nu și-a indeplinit angajamentele cu privire la reducerea emisiilor poluante. Este vorba despre Programul Natura 2000 pe care țara noastră nu l-a respectat alături de celalte 13 state.

Practic, nici celelalte state din Uniunea Europeană nu au respectat angajamentele făcute de reducere a poluării. Vizate sunt: Bulgaria, Danemarca, Irlanda, Spania, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, și Suedia. Așadar cei din Comisia Europeana impută României faptul că amoniacul, unul dintre factorii poluanți care provine din sectorul agricol este prinicipalul poluant în legătură cu care statele, printre care și țara noastră, nu își respectă promisiunile. Drept urmare, ca soluție, Comisia a trimis deja scrisori tuturor statelor care sunt vizate, evident printre ele numărându-se și România.

România are la dispoziție două luni să remedieze problema

În aceste scrisori Comisia reamintește obligațiile acestor țări și faptul că mai au două luni la dispoziție pentru a remedia deficiențele pe care cei de la instituția europeană le-au constat. Actul pe care l-au semnat toti cei implicați, este pactul verde european și prin care se urmărește reducerea la zero a poluării. Mai exact, este vorba despre poluarea aerului cea care afecteaza în mod direct sănătatea umană, acesta fiind motivul pe care care Comisia ține foarte mult la implentarea acestui program: Natura 2000. Iar în ceea ce privește țara noastră, instiutuția Europeană a constatat că nu a fost repsectată nicio obligație, de aceea a fost deschisă procedura de infrigiment. De altfel, România până acum nu a propus toate ariile care ar trebui să fie conservate cum se cuvine, iar cele pe care le-a propus sunt incomplete. Mai exact acestea nu includ toate speciile și tipurile de habitate care necesită protecție, așa cum se cerea.

Citește și: România are 19 dosare active de infringement, iar Ministerul Mediului face campanii de promovare(doar) online

spot_img
Latest news
știri