15.2 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Campania de curățenie din Sectorul 2: o prioritate pentru luna martie

Începe campania de curățenie în Sectorul 2 al Capitalei, iar primul obiectiv al primăriei este Parcul Plumbuita.

În cursul zilei de vineri, primarul Sectorului 2 a anunțat pe contul personal de Facebook că, începând de luni, 1 martie, se va face curățenia generală.

Campania începe cu Parcul Plumbuita

Astfel, Radu Mihaiu a adăugat că Parcul Plumbuita reprezintă o prioritate, iar, împreună cu Apele Române, va fi curățat atât lacul, cât şi întreaga zonă.

Lacul Plumbuita este un lac antropic din sectorul 2, București, amenajat pe râul Colentina. Are în amonte lacul Tei și, în aval, lacul Fundeni.

Luni, în prima zi de primăvară, începem curăţenia. Pornim cu Parcul Plumbuita, un loc cu un potenţial enorm, dar care a fost lăsat să se afunde în gunoaie.

Împreună cu Apele Române vom curăţa atât lacul, cât şi întreaga zonă”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

”Să păstrăm curăţenia, asta va fi o provocare”

Mai mult, edilul a declarat că procesul de curățenie va avea loc în toate cartierele, iar Sectorul 2 al capitalei va fi ”eliberat” de deșeuri. De asemenea, primarul a adăugat că toată luna martie va fi despre curăţenie.

Să luăm gunoiul nu e complicat. E doar muncă. Să păstrăm curăţenia, asta va fi o provocare”, a explicat Radu Mihaiu.

”Mizeria atrage şi mai multă mizerie”

Făcând referire la păstrarea curățeniei de către locuitori, edilul a precizat că spaţiul public din acest sector s-a degradat, că mulți bucureșteni sunt indiferenți și că va aplica legea, ori de câte ori va fi cazul.

Mizeria atrage şi mai multă mizerie, fiindcă oamenii de bună credinţă renunţă. Atât timp cât azi cureţi şi mâine e murdar la loc, îţi pierzi speranţa că poţi face o diferenţă. Ca să ieşim din acest cerc vicios, e nevoie să fim fermi. Să aplicăm legea la sânge.

Orice abatere va fi amendată. Orice teren neîngrijit – supraimpozitat. Orice amplasament ilegal pe spaţiul public – desfiinţat. Altfel nu se poate”, a adăugat Radu Mihaiu.

Latest news
știri