14.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Primăria comunei Smârdan din Galați a organizat o campanie de plantare la care au participat copii, dar și militari

La acțiune au luat parte și membrii Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva

Comuna gălățeană Smârdan din Galați a participat la prima operațiune de plantare a puieților de salcâm din această primăvară.

Alături de voluntarii gălățeni, 5 instituții s-au alăturat sâmbătă, 25 martie, la campania de plantare.

Este vorba despre Școala „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Smârdan, Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, US Army Civil Affairs Team Romania, Diviziei USA 101 Aeropurtate și Batalionul 1 CIMIC.

Primăria Smârdan: ”Evenimentul este pentru, despre și cu copiii comunității noastre!”

”Avem datoria să le lăsăm această planetă verde și curată, iar această datorie ține de fiecare dintre noi. Vom continua cu acest tip de activități până când vom înțelege cu toții cât de important este să predăm această moștenire generațiilor viitoare”, a transmis Silviu Zinica, primarul Comunei Smârdan.

Sursă foto: Facebook/Silviu Zinica

Silviu Zinica a reamintit că, în data de 23 martie, o delegație a efectuat o vizită la sediul Primăriei din Smârdan.

Delegația a fost compusă din reprezentați ai Departamentul pentru relații guvernamentale USASEUR-AF (Armata SUA în Europa și Africa), ai US Army Civil Affairs Team Romania, ai Batalionul 1 CIMIC și ai Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan .

Potrivit declarației oferite de edil, întâlnirea a avut ca scop generarea de proiecte culturale, educaționale, ecologice, dar și artistice.

Primarul Comunei Smârdan din Galați: ”Punem umărul la construcția unui parteneriat ce excede sfera militară. Sunt proiecte ce vizează, pe termen lung, educația, mediul înconjurător, cultura, arta și, în esență, tot ceea ce ne poate apropia”

Cred ferm că parteneriatul dintre comuna Smârdan și instituțiile de forță angajate în paza și protecția României trebuiesc duse la un nivel cu totul superior, iar din acest punct de vedere îmi doresc să depășim faza în care noi, cetățenii comunei Smârdan, vedem doar niște militari care se antrenează în poligonul din Smârdan, iar militarii să vadă în noi doar niște oameni care locuiesc în zona în care ei se antrenează din când în când”, a adăugat edilul.

Sursă foto: Facebook/Silviu Zinica

În același context, Silviu Zinica a ținut să precizeze că acțiunile de împădurire vor continua.

Astfel, joi, 30 martie, un al doilea episod de plantare va fi desfășurat în comuna gălățeană.

La această acțiune vor participa toți elevii din comună.

Latest news
știri