13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Tanczos Barna: ”Educația ecologică este unul dintre cele mai importante instrumente prin care putem crește generații care respectă și protejează natura”

Alături de elevi, ministrul a discutat despre gestionarea deşeurilor, protecția pădurii şi a faunei

Tanczos Barna, ministrul Mediului din România, a abordat astăzi, 27 martie, importanța educației ecologice predate în școli, precizând că acest aspect este unul dintre motivele pentru care UDMR a susținut includerea Săptămânii Verzi în anul școlar.

Ministrul a precizat că a fost prezent la Școala Gimnazială Nagy Imre din Miercurea Ciuc, unde a participat la prezentări şi am discutat cu elevii despre gestionarea deşeurilor, protecția pădurii şi a faunei.

Le-am reamintit că pot contribui și ei la păstrarea unui mediu înconjurător curat, chiar și prin colectarea separată a gunoiului. Felicitări cadrelor didactice ale școlii pentru activitățile variate!”, a transmis oficialul.

Tanczos Barna: ”La Școala Gimnazială Zöld Péter din Siculeni elevii au confecționat astăzi  instrumente muzicale din sticle de PET, au rezolvat puzzle-uri cu ajutorul apei și au confecționat hârtie reciclată”

În egală măsură, ministrul a precizat că scopul Săptămânii Verzi este de a le oferi elevilor experiențe practice despre ce înseamnă protejarea mediului, despre rolul apei și despre ce putem face cu deșeurile pentru a nu ajunge pe câmp sau în râuri.

Îndemn școlile să profite de această săptămână, pe care am introdus-o împreună cu Ministerul Educației, pentru a le arăta elevilor cât mai multe bune practici, fie că este vorba de o vizită la o fabrică de reciclare sau într-un parc național”, a adăugat ministrul Mediului din România, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Programul Săptămâna verde se desfășoară în perioada 27 februarie-16 iunie 2023

Participând la acest program, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar are flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înăuntru și în afara unității educaționale.

Latest news
știri