11.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Râul Dâmbovița a ajuns cimitir de trotinete electrice | FOTO

„Kilometrul zero“ al Bucureștiului a ajuns cimitir pentru trotinetele electrice.

Angajații de la Apele Române au secat râul Dâmbovița pentru a curăța albia artificială a acestuia. Demersul face parte din proiectul de reabilitare a planșeului de la Piața Unirii, potrivit Antena 3 CNN.

Nu mare a fost mirarea bucureștenilor când din sedimentele acumulate au fost scoase peste 20 de trotinete electrice. De asemenea au mai fost găsite roți de mașină, sticle de plastic și cărucioare.

„Este vorba despre nepăsarea unor cetățeni. Tratează apele din mijlocul orașelor ca niște gropi de gunoi“, a spus Ana-Maria Agiu, purtător de cuvânt Apele Române.

Lucrările de reabilitarea la planșeul din Piața Unirii vor demara anul viitor. Acestea sunt prognozate să dureze între doi și trei ani.

La finalul anului trecut, Primăria Capitalei a luat decizia să reglementeze circulația trotinetelor electrice în București. De asemenea, vârsta minimă pentru utilizarea unei astfel de trotinete este de 14 ani. Adolescenții cu vârste între 14 și 18 ani sunt obligați prin hotărârea CGMB să poarte cască de protecție. O altă obligație impusă de autorități a fost ca trotinetele electrice să fie dotate cu lumini pentru deplasarea pe timp de noapte.

În ciuda reglementărilor și a faptului că Bucureștiul ridică pretenții de oraș civilizat, locuitorii au dat dovadă de indolență și nesimțire prin aruncarea trotinetelor în râul Dâmbovița.

Latest news
știri