12.8 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Lumânări parfumate eco-friendly din ulei alimentar uzat: idei creative pentru reciclare

Printre aromele disponibile se numără vanilie, măr, citronella și cuișoare

Reciclarea uleiului alimentar uzat este o problemă importantă de mediu, pentru că acesta poate polua apa și solul.

Curând, Bine Primit, o inițiativă a asociației Viitor Plus a găsit o metodă inedită de a valorifica acest produs, realizând lumânări parfumate fabricate din ulei alimentar uzat.

Uleiul este prelucrat și transformat într-un material durabil și ecologic, numit ulei solidificat.

După, este combinat cu parfumuri naturale pentru a crea o varietate de arome plăcute și relaxante.

Prin utilizarea sa pentru a crea lumânări parfumate, putem să-i reducem impactul negativ și să contribuim la crearea unui mediu mai curat și mai sănătos”, au transmis membrii platformei.

Bine Primit realizează lumânări parfumate din ulei alimentar uzat: ”Indiferent dacă doriți să vă răsfățați sau să oferiți un cadou special cuiva drag, lumânările parfumate sustenabile reprezintă alegerea perfectă!”

Bine Primit este platforma unde pot fi găsite produse cu valoare socială (realizate în ateliere care lucrează cu categorii vulnerabile sau al căror profit se utilizează în organizații, nu merge la un acționar persoană fizică).

Platforma este un proiect al asociației Viitor Plus – pentru oameni și natură.

”Este important ca un cadou pentru partenerii noștri, pentru prieteni, pentru apropiați să fie de înaltă calitate, și să spună o poveste dincolo de beneficiul imediat pe care îl reprezintă

În același timp, inițiativa adună laolaltă produse realizate de antreprenori sociali, ONG-uri sau inițiative cu impact social și de mediu din România.

Proiectul pe care l-am realizat în ultimii 6 ani doar de sarbatori se extinde astfel și devine o inițiativă permanentă de solidaritate și cooperare între organizații”, au adăugat membrii platformei.

Latest news
știri