16 C
București
luni, 6 mai, 2024

Românii cumpără mașini electrice. S-au terminat banii pentru prima etapă a Programului Rabla Plus

Fondurile pentru prima etapă a Programului Rabla Plus s-au terminat, a anunțat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, la dcnews.

„Sesiunea a fost în derulare, iar fondurile pentru mașini electrice s-au consumat imediat. S-a consumat foarte repede și la persoanele juridice, și la persoanele fizice, și la instituții publice.

În total am avut peste 800 de milioane de lei. A fost sesiunea de acum, în care am alocat 70% din buget, și va mai fi o sesiune în toamnă, probabil în septembrie, în care vom aloca diferența de 30% plus economiile rezultate“, a punctat Laurențiu Neculaescu.

Președintele AFM a precizat că pentru mașinile clastice „mai sunt bani“ și „încă se depun solicitări“.

Programul Rabla Plus, combinat cu programul pentru stații de încărcare

Cum știm că România este deficitară la capitolul stații de încărcare, AFM a venit cu fonduri și pentru acestea. Astfel, pentru programul cu stații de încărcare cu putere mare, peste 1.000 de unități administrativ-teritoriale au depus cereri.

„1024 de UAT-uri din România au solicitat stații de încărcare. Acum sunt în perioada de evaluare, clarificări. O parte dintre ele sunt în implementare și sunt și proiecte unde deja s-au montat aceste stații de încărcare“, a precizat președintele AFM.

Latest news
știri