20 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

6 mașini electrice cu cel mai bun raport calitate – preț

Uniunea Europeană intenționează să interzică vânzarea de mașini pe benzină și motorină începând cu anul 2035. Totuși, în timp ce vânzările de mașini electrice cresc, costul acestora încă reprezintă o barieră în achiziționarea lor, conform Euronews.

Prețul de listă pentru un vehicul electric nou este adesea considerat motivul principal de descurajare a clienților.

Prin urmare, vă prezentăm cele mai accesibile mașini electrice de pe piața europeană, după un raport calitate-preț

Kia e-Niro

Stilul inteligent al lui Niro EV se distinge de alte modele Niro printr-o grilă în două tonuri și o bară de protecție distinctă. În interior, totul pare modern, inteligent și primitor. De asemenea, mașina electrică este foarte spațioasă. Are un portbagaj de 475 de litri și spațiu suficient la picioare și la cap.

Niro EV este ideal pentru șoferii care fac în mod regulat călătorii lungi. Cu o singură încărcare pot fi parcurși 460 de kilometri. Încărcarea bateriei litiu-ion de 64,8 kWh de la 10 la 80% durează doar 43 de minute cu un încărcător rapid. Încărcarea standard durează aproximativ 10 ore.

Mașina este confortabilă, silențioasă și extrem de sigură pentru pasageri.

Preț de pornire este de 47.590 euro (Germania), 44.640 euro (Franța) și 41.775 euro (Irlanda);

MG4, o altă variantă pe piața de mașini electrice

MG4 este o mașină foarte spațioasă și cu un design atrăgător. În trafic, mașina se comportă foarte receptiv și este extrem de bine echilibrată. În mod impresionant, MG4 vine și cu ratingul maxim de siguranță de cinci stele în testele Euro NCAP.

Este posibil ca stilul ascuțit să nu fie pe gustul tuturor, dar vehiculului este practic, spațios și distractiv de condus.

Preț de pornire pleacă de la 26.995 lire sterline (Marea Britanie), 27.495 euro (Irlanda) și 29.875 euro (Spania);

Autonomia vehiculului este 350 km / 450 km, iar capacitatea bateriei de 51 kWh /64 kWh.

Nissan Ariya

Cu un istoric dovedit în domeniul mașinilor electrice, Ariya de la Nissan a fost una dintre cele mai așteptate mașini electrice din ultima vreme și una dintre cele mai importante pentru producătorul auto japonez.

Din punct de vedere vizual, vehiculul este o evoluție cu adevărat modernă a unui crossover, în timp ce interiorul e simplu impresionează atât prin stil, cât și prin senzația de înaltă calitate.

Mașina poate fi echipată cu două baterii și tracțiune față sau tracțiune integrală. Bateria de 63 kWh oferă o autonomie de 402 km, iar bateria de 87 kWh oferă o autonomie de 529 km.

Pe drum, este lină și foarte ușor de manevrat. În general, Ariya nu este lider de clasă într-un anumit domeniu, dar este o mașină de familie foarte bine gândită.

Preț de pornire este de 46.145 lire sterline (Marea Britanie), 47.490 euro (Germania) și 57.800 euro (Italia);

Autonomia mașinii este de 402 km / 529 km.

Mașini electrice din Astia. Ce oferă Ora Funky Cat

Funky Cat este un mic hatchback complet electric de la Ora, o companie chineză de mașini parte a GWM.

Deși exteriorul pare destul de învechit, la interior vehiculul este extrem de modern și aerisit. Totul pare a fi de bună calitate și există mult spațiu în față și o cantitate rezonabilă în spate.

În ceea ce privește siguranța, nu numai că a obținut cinci stele la testele Euro NCAP, dar a fost și premiat cu cel mai bun din clasament pentru 2022 la categoria Mașini de familie mici.

Sub stilul ciudat se ascunde o mașină electrică foarte impresionantă.

Pret de pornire este de 31.999 euro (Irlanda) și 31.995 lire sterline (Marea Britanie).

Autonomia este de 310 km / 420 km, iar bateria de 47 kWh / 63 kWh.

Renault Megane E-Tech

În timp ce înălțimea, spațiul și volumul portbagajului amintesc de modelele tradiționale hatchback, linia elegantă a plafonului și mânerele ușilor îndreptate lasă impresia că seamănă cu un coupé.

În interior oferă un echilibru între confort și practicitate, inclusiv un ecran de bord de 12,3 inchi, un afișaj multimedia de 9 inchi și Android Auto cu serviciile Google.

Pe drum, este o mașină foarte bună de condus, direcția este ușoară, receptivă și rapidă. Mégane E-Tech este uimitor de arătos și excelent pentru familii.

Minusurile acestui vehicul sunt date de spațiul din portbagaj, care nu este generos, și de vizibilitatea în spate, care este destul de precară

Preț de pornire pleacă de la 42.000 euro (Germania), 46.500 euro (Franța) și 45.450 euro (Italia);

Autonomia vehiculului este de 300 km / 450 km, iar capacitatea bateriei de 40 kWh / 60 kWh.

Tesla Model 3

Modelul 3 nu este lipsit de defecte și a fost criticat cu privire la calitate, dar este una dintre cele mai bune opțiuni de mașină de familie și una dintre cele mai populare Ev-uri din Europa.

În interior, beneficiază de tehnologii utile, inclusiv sistemul Autopilot Tesla, conceput pentru asistență la condus. Deși interiorul minimalist nu va fi pe gustul tuturor, în general este o mașină practică, care va transporta confortabil patru adulți. Spațiul din portbagaj, de 425 de litri, este, de asemenea, foarte bun.

Pe drum, mașina se comportă extrem de bine. Aceasta are un rating de siguranță Euro NCAP de 5 stele în fiecare categorie, inclusiv protecția pietonilor.

Cea mai mică și mai accesibilă Tesla îmbină performanța, confortul și raportul calitate-preț într-un pachet convingător care nu are rival pe piața actuală de mașini electrice.

Preț de pornire e de 44.970 euro (Germania), 47.180 euro (Franța) și 45.822 euro (Irlanda);

Autonomia mașinii este de 606 km, iar capacitatea bateriei e de 75 kWh.

Latest news
știri