1 C
București
vineri, 27 decembrie, 2024

Primul complex pentru îngrijirea, reabilitarea şi protecţia ursului brun din România va fi amenajat în Brașov

Anunțul a fost făcut de Ministerul Mediului

Primul complex pentru îngrijirea, reabilitarea şi protecţia ursului brun din România va fi amenajat în pădurea administrată de Regia Pădurilor Kronstadt din Braşov, anunţă Ministerul Mediului, potrivit News.ro.

Aici vor putea fi găzduite circa o sută de exemplare – pui de urs, ursoaice cu pui şi masculi maturi, care creează probleme în zonele locuite şi nu mai pot fi relocaţi.

Ministrul Mediului: ”România poate deveni un exemplu la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte conservarea de urs brun”

În Munţii Carpaţi trăiesc între 6.400 şi 7.200 de exemplare, puţin peste 40% din populaţia de urşi a Europei. Prin acest proiect, în general, prin măsurile luate pentru a menţine o populaţie viguroasă de carnivore mari, inclusiv urşi, dar care protejează activităţile umane în cadrul micilor comunităţi agricole şi de vânătoare care se suprapun cu habitatele naturale ale marilor carnivore, demonstrăm că România poate deveni un exemplu la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte conservarea de urs brun”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Centrul de reabilitare a urşilor va fi construit în Valea Timişului și va putea găzdui aproximativ 100 de exemplare

Ministerul Mediului a mai anunțat că acest nou centru de reabilitare a urşilor va fi construit în Valea Timişului şi se va întinde pe o suprafaţă de 61,18 hectare aparţinând municipiului Braşov şi administrat de partenerul din proiect Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A.

Capacitatea acestui centru va fi de aproximativ 100 de exemplare, iar aici vor fi aduşi pui de urs, ursoaice cu pui şi masculi maturi, care creează probleme în zonele locuite şi nu mai pot fi relocaţi, din cauza comportamentului deviant.

spot_img
Latest news
știri