18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Echipa Apele Române Crișuri continuă intervențiile în zonele afectate de inundații

Avertizările au fost emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

Echipa de la Apele Române Crișuri a anunțat că va continua intervențiile în zonele afectate (localitatea Brazii – comunele Brazii și Buceava-Șoimuș) acordând astfel sprijin nemijocit autorității locale în operațiunile de refacere a zonelor afectate de inundații.

Astăzi, 27 iunie, Apele Române au precizat că, datorită lucrărilor efectuate de echipă, accesul spre casele oamenilor a fost refăcut și au fost curățate drumurile de aluviunile aduse de viituri.

De asemenea, secțiunile de scurgere ale apelor pluviale au fost refăcute.

Apele Române: ”În zonă au avut loc două viituri rapide”

Vă reamintim faptul că în zonă au avut loc două viituri rapide, provocate de scurgeri importante de pe versanți, activare de torenți și precipitații însemnate cantitativ, care au depășit pe arii restrânse 100 l/mp”, au transmis reprezentanții Apelor Române, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Inundații devastatoare în mai multe județe din România în urma precipitațiilor abundente

După avertizările emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, mai multe localități din țară s-au confruntat cu inundații de amploare.

Reamintim că au fost înregistrate cantități de peste 100-150 de litri pe metru pătrat.

Localitățile Brazii și Buceava-Șoimuș, precum și alte 38 de localități hunedorene au fost puternic afectate.

Apele Române Crișuri a intervenit cu personal și utilaje pentru gestionarea situației și deblocarea albiei râului în localitățile menționate.

spot_img
Latest news
știri