11.6 C
București
marți, 14 mai, 2024

Sute de mii de puieți plantați în 2022 în cadrul unei initiative voluntare ”Plantăm fapte bune în România”

Anul trecut pare să fi fost unul bun pentru reîmpădurire. Astfel că peste 730.000 de puieți au fost plantați în cadrul unei iniţiativei naţionale de împădurire.

Voluntarii au participat la acțiunea Plantăm fapte bune în România. Organizatorii au precizat că nu mai puțin de 165 de hectare din 40 de localități au fost acoperite. Cert este că cele peste 100 specii de puieți au fost alese de inginerii silvici, potrivit Agerpres. Astfel încât aceștia să se adapteze cât mai bine condițiilor specifice din zonele unde au fost plantați. Mai ales că terenurile au fost alese în mediul rural, de regulă terenuri degradate. Iar în mediul urban au fost înființate mini-păduri și aliniamente stradale. La proiect nu au particpat numai voluntari, ci și zilieri. Astfel încât s-a plantat și în numele companiilor care au susținut financiar acest lucru.

Supraveghem creșterea puieților

„Anul 2022 a fost unul intens şi plin de satisfacţii. Alături de colegii mei, am vizitat zecile de plantaţii instalate de la debutul iniţiativei şi până în prezent, monitorizându-le constant şi intervenind cu lucrări de întreţinere şi/sau de completări acolo unde a fost cazul. După cum îmi place mie să zic: e ca în viaţa de părinte! Faci un copil şi te asiguri că acesta va urma toate treptele şcolii, de la pregătitoare până la universitate. Aşa se întâmplă şi cu tinerele noastre păduri. Nu le plantăm şi revenim după 10 ani la ele. Le vizităm de mai multe ori pe an şi le ajutăm să crească, când au nevoie.

Inițiatorii produc și puieții care sunt plantați

Ajutorul constă în lucrări de descopleşire, de mobilizare a solului, de stropiri împotriva afidelor ori a făinării, de completări ş.a”. A explicat Mihai Enescu, inginer silvic în cadrul iniţiativei Plantăm fapte bune în România. Pe de altă parte, pepiniera Plantăm fapte bune în România a început să producă puieţi. În acest fel există și un rol didactic, completând acţiunile de plantare organizate în şcoli. Pe de altă parte puieții vor fi folosiți pentru reîmpăduririle la care participă cei de la Inițiativă.

spot_img
Latest news
știri