19 C
București
marți, 14 mai, 2024

Temperaturile în sudul Spaniei sunt deja caniculare. 44 de grade s-au înregistrat în Sevilla și Cordoba

Spania înfruntă deja canicula în zonele din sudul țării. Meteorologii nu sunt deloc optimiști cu privire la răcorirea vremii în perioada următoare.

Este deja canicula în Spania, mai ales în anumite zone. Locuitorii din Cordoba și Sevilla înfruntă temperaturi extrem de ridicate. Mercurul din termometre a urcat luni la la 44 de grade Celsius. În acest sens autoritățile au luat deja și măsuri pentru cei care muncesc afară. Astfel cei care se află în această situație, au programul de lucru limitat la 7 ore. Mai exact aceștia vor presta servicii între orele 7 și 14. Mai ales că meteorologii nu au vești bune. Aceștia spun că temperaturile excesive din Spania vor dura cel mai probabil toata vara.

Spania va înfrunta canicula toată vara

Cel mai probabil, până miercuri și se vor extinde și în alte regiuni. Astfel vizate sunt Andaluzia, Madrid, Extremadura și Castilla-La Mancha. Aici se așteaptă ca temperaturile să ajungă până la 42 de grade Celsius. Deja în anumite zone autoritățile au luat altfel de măsuri și au introdus un protocol. Acesta interzice anumite activități în aer liber în astfel de condiții de căldură extremă. “Avem deja un protocol pentru caniculă. Lucrăm doar șapte ore, începem la 7 dimineața și terminăm la ora 14.00, lucrând pe cât posibil la umbra copacilor”, a explicat pentru Reuters un grădinar din Madrid. 

Spaniolii se așteaptă la ce e mai rău.

Practic acesta este primul val de caniculă care lovește Spania în această vară. Doar că specialiștii se așteaptă la mai multe astfel de valuri. Mai ales că frecvența lor în iunie s-a triplat, având în vedere încălzirea globală. De altfel, încă din lunile martie și aprilie în anumite zone ale Spaniei s-a făcut simțită prezența căldurii. Astfel că la acel moment ministrul Mediului, Teresa Ribera, a descris situația drept una “îngrozitoare”. Mai ales că încă de la acel moment s-au depășit temperaturi de 30 de grade în anumite zone, lucru total neobișnuit pentru acea perioadă a anului.

spot_img
Latest news
știri