18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

83 de elefanți urmează să fie sacrificați în Namibia, carnea fiind distribuită oamenilor care nu mai au cu ce se hrăni și ce bea

Vremea extremă a afectat tât de rău Namibia încât autoritățile vor sacrifica animale sălbatice pentru a satisface nevoile populației.

Namibia este puternic afectată de secetă și plănuiește să sacrifice peste 700 de animale sălbatice. Printre acestea se numără și 83 de elefanți. Carnea animalelor ar urma să fie distribuită oamenilor care nu mai au cu ce să se hrănească, potrivit Africa News.

Ministerul Mediului spune că sacrificarea va avea loc în zone unde oficialii cred că numărul animalelor depășește terenurile disponibile pentru pășunat și rezervele de apă.

Pe lângă elefanți, animalele care urmează să fie ucise includ hipopotami, bivoli, impala, gnu albastru, zebre și eland. Potrivit Ministerului, seceta a amplficat conflictele dintre oameni și animale.

Prin urmare se impune sacrificarea de animale, în special de elefanți, în locurile cu multe conflicte.

Secetă extremă în Africa – 83 de elefanți urmează să fie sacrificați în Namibia

Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii. Organizația Națiunilor Unite a susținut că luna trecută, Namibia și-a epuizat 84% din rezervele sale alimentare.

Se preconizează că aproape jumătate din populație va experimenta niveluri ridicate de insecuritate alimentară în lunile următoare.

Activiștii pentru drepturile animalelor și-au exprimat totuși îngrijorarea cu privire la sacrificarea animalelor. Ei spun că este întreprinsă fără o evaluare a impactului economic sau asupra mediului.

Ei sugerează că sacrificarea, în acest an electoral, ar putea fi motivată politic și au demarat o petiție prin care cere stoparea demersului.

spot_img
Latest news
știri