14.3 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Cea mai puternică organizație pentru drepturile animalelor din România: ”Este nevoie atât de îndrumare, implicare, devotament constant, cât și presiune pentru practici mai responsabile și asumate”

Asociația F.R.E.E are în desfășurare proiecte ce urmăresc îmbunătățirea calității vieții animalelor din ferme și promovarea unui stil de viață vegan. O altă preocupare o reprezintă promovarea sustenabilității

Asociația F.R.E.E. a fost înființată în anul 2017 cu scopul principal de a promova drepturile animalelor în România, de a informa cu privire la suferința animalelor din ferme, dar și de a le îmbunătăți viața.

Printr-o serie de proiecte variate, membrii organizației luptă împotriva diverselor forme de exploatare aanimalelor, axându-ne pe animalele exploatate și abuzate în ferme.

În anul 2017, la Street Delivery Iași, apărea pentru prima dată un stand despre veganism, „Vegan in Romania” sub deviza „Grădini nu abatoare”. Cinci voluntari energici: Cristina, Simona, Alin, Alina și Vladimir, își așteptau vizitatorii și erau pregătiți să cucereasca lumea”, au transmis reprezentanții organizației.

F.R.E.E. este cea mai puternică organizație pentru drepturile animalelor din România

Am fondat organizația alături de Cristina, Andra și Gabriela, cu scopul de a construi o asociație de calibrul și eficiența organizațiilor din țările vestice mai dezvoltate. Am început cu Vegan în Romania, un proiect 100% realizat de voluntari, dar ne-am dat seama că doar prin voluntariat nu putem progresa prea mult, așa că am accesat finanțări externe. Astăzi am adus in România trei proiecte internaționale: Start22, România fără cuști și Pui Broiler. Așa a început totul, iar acum, cu 5 angajați devotati: Iuliana, Alexandra, Dan, Adelina si Doris, care au dorința puternică de a face schimbări trainice în țara noastră”, a declarat Alexandra Vancea (co-fondator F.R.E.E.)

Angajamentul pentru schimbare: O abordare de lungă durată în lupta pentru drepturile animalelor și mediu

Deși activitatea organizației este departe de a fi una ușoară, membrii spun că succesul lor depinde de progresul pe care îl fac companiile cu care dialoghează și alte organizații cu care colaborează.

Membrii F.R.E.E. își petrec mult timp investigând alternativele, atât pentru a îmbunătăți condițiile animalelor din ferme, documentându-se cu privire la cele mai viabile practici, cât și îmbunătățind, în permanență, strategiile de comunicare și prezentare a problemelor care necesită soluții durabile.

Proiectele organizației pot fi susținute aici

Astfel, încercând cât mai multe mijloace de a ajunge la rezultatele dorite și șlefuind mereu proiectele pe care le avem în desfășurare, suntem conștienți că aceste proiecte se vor întinde pe parcursul mai multor ani, ținând cont de complexitatea și rigiditatea domeniului. Simultan, căutăm metode noi pentru a servi mai multe cauze care necesită atenția tuturor. În România, ca și în alte țări mai mici din Europa, lucrurile se mișcă destul de încet”, au adăugat membrii organizației pentru protecția animalelor.

Latest news
știri