20 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Petrolul nu vine de la dinozauri, așa cum ai fi crezut. Cum a apărut, de fapt

Deși este populară ideea potrivită căreia petrolul provine de la dinozauri, aceasta nu este absolut deloc adevărat.

Petrolul nu provine de la dinozauri, așa cum ai fi crezut, ci sursa sa este una diferită de corpurile reptilelor antice, conform IFL Science.

Oricât de răspândită este ideea că petrolul provine de la dinozauri, nu este adevărată.

„Dintr-un un motiv ciudat, ideea că petrolul provine de la dinozauri s-a popularizat”, a explicat geologul Reidar Müller de la Universitatea din Oslo pentru Science Norway.

„Dar petrolul provine din trilioane de alge minuscule și plancton, a adăugat el.

Pe măsură ce algele și planctonul au murit, ele s-au scufundat pe fundul mării. S-au acumulat acolo, după care au fost îngropate de straturi de sedimente. Apoi au fost supuse milioane de ani într-un mediu cu presiune ridicată și oxigen scăzut. Acestea s-au transformat în acel ulei negru lipicios de care oamenii nu se pot sătura, în ciuda amenințării crizei climatice. Ulterior, petrolul se infiltrează spre suprafață până când lovește o piatră prin care nu o poate trece. În acest az, oamenii încep să facă foraje pentru a aduce resursa la suprafață.

Petrolul nu provine de la dinozauri

În timp ce dinozaurii marini pot fi găsiți pe fundul oceanului după moarte, este puțin probabil ca ei să fie transformați în petrol.

Acest lucru se datorează parțial pentru că este nevoie de un mediu lipsit de oxigen. După moarte, acești dinozauri ar fi putut deveni o sursă de hrană pentru creaturi acvatice mai mici. Astfel era puțin probabil ca ale lor corupuri să ajungă să fie îngropate pentru a se transforma în petrol.

spot_img
Latest news
știri