12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Mircea Fechet, despre Sistemul garanție-returnare: ”Continuăm verificările la marile lanțuri de magazine, pentru a ne asigura că aceștia sunt pregătiți pentru operaționalizarea SGR”

Ministerul Mediului va colabora cu partenerii din industrie pentru implementarea eficientă a acestui sistem

Mircea Fechet a anunțat că va continua verificările la marile lanțuri de magazine, pentru a se asigura că aceștia sunt pregătiți pentru operaționalizarea Sistemului de garanție-returnare.

Sistemul garanție-returnare va fi împlementat în România începând cu data de 30 noiembrie

În contextul operaționalizării Sistemului de Garanție Returnare pentru ambalaje – #SGR începând cu 30 noiembrie, reprezentanții companiei au prezentat strategia pentru atingerea obiectivelor asumate.

Astfel, românii vor plăti cu 50 de bani în plus pentru băuturile între 100 de ml și 3 litri, iar la returnarea ambalajului la orice punct de colectare va primi banii înapoi.

Prin urmare, în cursul zilei de ieri, 26 septembrie, Ministrul Mircea Fechet a vizitat sistemul automat de colectare a deșeurilor din ambalaje de la unul dintre magazinele MEGA IMAGE din București.

Mircea Fechet: ”La termenul stabilit, toată infrastructura trebuie să fie pregătită să preia ambalajele de băuturi din plastic, aluminiu sau sticlă, care vor purta marca SGR și garanția de 50 de bani”

Astăzi, la unul dintre magazinele Mega Image, am văzut un nou exemplu pozitiv: un retailer cu acoperire națională care are toate premisele să aducă o contribuție importantă la soluția noastră pentru un mediu mai curat și sustenabil. Vom continua să colaborăm strâns cu partenerii din industrie pentru implementarea eficientă a #SGR și suntem încrezători că, împreună, putem schimba în bine modul în care gestionăm deșeurile de ambalaje”, a transmis ministrul Mediului din România, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri