16.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Sibiu: Poluare masivă cu produs petrolier pe râul Cibin

O echipa de inspectori s-a deplasat la fața locului

Reprezentanții Apelor Române au informat că râul Cibin din Sibiu a fost poluat cu produs petrolier.

Potrivit comunicatului emis de Apele Române, după confirmarea poluării, Laboratorul de Calitate a Apei Sibiu, alături de echipa de inspectori, s-au deplasat împreună în zonele afectate.

Nu există riscul ca unda de poluare să ajungă în localităţile din aval de Sibiu

Specialiştii noştri de la laborator au luat probe de apă din trei puncte: în amonte, în aval de punctul de poluare şi a treia, direct la sursa de poluare. Formaţia de intervenţie de la Sibiu a izolat în acest moment unda de poluare prin montarea a două sisteme de absorbţie a poluantului. Din acest motiv, nu există riscul ca unda de poluare să ajungă în localităţile din aval de Sibiu”, se arată în comunicat.

În urma rezultatelor obţinute la analizele de laborator, se va stabili valoarea sancțiunii

Reprezentanţii Apelor Române au anunțat că, în funcţie de rezultatele obţinute la analizele de laborator, se va stabili sursa exactă, cantitatea de poluant, precum şi sancţiunea contravenţională aplicată poluatorului.

Totodată, se va ţine cont de faptul că acesta nu a anunţat poluarea şi i se va impune şi decontarea costurilor generate de operaţiunile de depoluare efectuate de către echipele noastre. Conform Legii Apelor, cuantumul amenzii va fi calculat și ținând cont de faptul că poluatorul nu a anunțat poluarea și nici nu a luat măsuri imediate pentru a o stopa. De asemenea, i se va impune și decontarea costurilor generate de operațiunile de depoluare efectuate de către echipele noastre”, a mai transmis comunicatul emis de Apele Române.

spot_img
Latest news
știri