21.5 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Mexic: cel puţin 27 de persoane au murit din cauza uraganului Otis

Uraganul Otis a lovit Acapulco, una dintre cele mai populare destinații turistice. 80% dintre hoteluri au fost avariate

În Mexic, cel puţin 27 de persoane au murit din cauza uraganului Otis care a provocat una dintre cele mai puternice furtuni, relatează CNN.

Uraganul a distrus orașul Acapulco

Uraganul, care a atins coasta mexicană cu o intensitate de 5, maximă pe scara Saffir-Simpson a vitezei vântului, a devastat Acapulco, a inundat străzile, a smuls acoperişurile caselor şi hotelurilor şi a întrerupt comunicaţiile, accesul rutier şi aerian.

Ceea ce a suferit Acapulco a fost cu adevărat dezastruos”, a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador în cadrul unei conferinţe de presă.

Dezastrul provocat de furtuna Otis pe coasta Pacificului: Copaci masivi smulși din rădăcini, spitale inundate și un aeroport închis

Furtuna Otis a luat prin surprindere întreaga zonă de pe coasta Pacificului fost atât de puternică, încât a smuls copaci masivi din rădăcini.

Foarte multe spitale au fost inundate, iar pacienții au trebuit să fie evacuați în zone mai sigure.

Oficialii au declarat că operațiunile la Aeroportul Internațional din Acapulco au rămas suspendate din cauza daunelor structurale.

Acesta a fost închis după ce Furtuna Otis a distrus turnul de control, a afectat telecomunicațiile și a blocat drumurile de acces.

Zece mii de militari au fost trimiși în zonă

Aproape 8.400 de membri ai armatei, ai forţelor aeriene şi gărzii naţionale din Mexic au fost desfăşuraţi în Acapulco şi în apropiere pentru a ajuta la eforturile de curăţare”, a declarat Ministerul Apărării.

Latest news
știri