16.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Papa Francisc: ”În afară de război, lumea este amenințată de criza climatică”

Papa se va deplasa vineri în Dubai, la Conferinţa ONU de luptă împotriva modificărilor climatice

Papa Francisc avertizează împotriva ”ameninţării climatice” care ”pune în pericol viaţa pe Terra”, relatează AFP.

Lumea noastră este ameninţată, în afară de război, de altă ameninţare mare, cea climatică, care pune în pericol viaţa pe Terra”, a avertizat liderul de la Vatican la finalul rugăciunii Angelus, transmite publicația Universul.net.

Un oficial religios a citat acest text în locul Papei, care suferă de gripă.

Papa Francisc a anunțat că va participa la Conferința ONU privind schimbările climatice care va avea loc la Dubai

Papa Francisc a confirmat că urmează să participe la COP28, la Dubai, unde urmează să susţină un discurs în cursul zilei de sâmbătă.

Papa face din apărarea mediului unul dintre pilonii pontificatului său și urmează să susţină un discurs în care va denunţa inacţiunea ţărilor poluatoare şi să le îndemne să-şi reducă în mod drastic emisiile de gaze cu efect de seră.

Avertisment sumbru despre schimbările climatice: ”Lumea se prăbuşeşte”

La începutul lunii octombrie, liderul Bisericii Catolice a precizat că reacţiile la încălzirea globală sunt insuficiente și că poluarea afectează pe absolut toată lumea.

Mai mult, Papa a avertizat că, în ultimii ani, mulţi oameni au încercat să îşi bată joc ”de această stare de fapt” sau să îi ”ridiculeze” pe cei care vorbesc despre schimbările climatice.

Nimeni nu poate ignora faptul că în ultimii ani am asistat la fenomene meteorologice extreme, perioade frecvente de căldură neobişnuită, secetă şi alte strigăte de protest din partea Pământului, care sunt doar câteva forme palpabile ale unei boli tăcute ce afectează pe toată lumea”, a transmis Papa Francisc la acel moment.

spot_img
Latest news
știri