Papa Francisc va fi prezent la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice

Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Papa Francisc va participa la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice (COP26) preconizată pentru noiembrie, la Glasgow, dacă starea de sănătate îi va permite. Anunțul a fost făcut de episcopii romano-catolici din Scoţia, informează Reuters.

Participarea Papei Francisc, printre alţi lideri mondiali care vor fi prezenţi la COP26, a fost confirmată de episcopi într-un comunicat publicat

După ce i-au scris Sfântului Părinte pentru a-l asigura de o primire călduroasă, în cazul în care va participa la conferinţă, sunt încântaţi să afle că acesta speră să participe şi că ar fi bucuros să îi întâlnească la Glasgow”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, în luna octombrie a acestui an, Vaticanul are în vedere găzduirea unei importante adunări. În cadrul acesteia, vor participa lideri religioşi şi oameni de ştiinţă. Scopul este adoptarea unei poziții comune pentru a ridica miza înaintea acestei conferinţe, notează Reuters.

Vaticanul nu a anunţat încă oficial deplasarea Papei Francisc în Scoţia, însă o călătorie apostolică în Ungaria şi Slovacia este în continuare programată în perioada 12-15 septembrie.

Sprijin de lungă durată pentru mișcarea ecologistă

Papa susține cu tărie obiectivele acordului ONU de la Paris, din 2015, de a reduce încălzirea globală. În 2015, s-a pronunțat pentru necesitatea de a proteja mediul, de a reduce risipa alimentară, de a opri încălzirea globală și de a proteja săracii de cele mai devastatoare efecte ale schimbărilor climatice.

Conferința din 4 octombrie, numită ”Credință și știință”, este organizată de Marea Britanie și Italia. Aceasta va reuni aproximativ 40 de lideri din marile religii ale lumii și 10 oameni de știință.

De asemenea, Papa Francisc a criticat retragerea fostului președinte american Donald Trump din Statele Unite din acordul de la Paris din 2015 pentru a limita încălzirea globală.