22.2 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Noi avertizări pentru riscuri de incendii majore în zona de Vest a Australiei

În timp ce zona de vest se confruntă cu o perioadă caniculară, estul Australiei continuă să se lupte cu ploi torențiale și furtuni puternice

Zone întinse din Australia se confruntă cu un val de căldură, iar autorităţile australiene au emis multiple avertizări cu privire la creşterea riscului de incendii de vegetaţie în multe regiuni ale statului Australia de Vest, informează Reuters, citat de Știrile Pro TV.

Avertizări meteo: Temperaturile din unele regiuni ar putea atinge aproximativ 45 de grade Celsius

Meteorologii au emis alerte de caniculă pentru vestul statului Australia de Vest, pentru Teritoriul de Nord învecinat şi pentru estul statului Queensland.

Aceștia au averitizat că temperaturile din unele regiuni ar putea atinge aproximativ 45 de grade Celsius.

În Perth, capitala statului Australia de Vest, cel mai mare stat australian, o temperatură maximă de 35 de grade Celsius a fost prognozată pentru duminică, depăşind cu cinci grade Celsius valoarea medie calculată pentru luna decembrie, potrivit datelor meteorologice.

Fenomenul El Nino continuă să provoace haos climatic în Australia: Incendii violente în Vest și inundații devastatoare în Est

Luna aceasta, Estul Australiei a fost zguduit de fenomenul El Nino, care a generat temperaturi extraordinar de ridicate în apele Oceanului Pacific, declanșând un val de căldură, cicloane, secetă și incendii de vegetație.

Peste 20 de incendii devastatoare au fost înregistrate în Australia de Vest, inclusiv un focar necontrolat în apropierea orașului Pemberton, cu aproximativ 5.000 de locuitori.

În același timp, regiuni extinse de coastă din estul Australiei se confruntă cu ploi torențiale, generând alerte de inundații și avertismente de furtuni puternice în New South Wales, cel mai populat stat al țării, cu capitala la Sydney.

Latest news
știri