16.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Germania legalizează marijuana. Care sunt restricțiile impuse de noua lege

În multe state acest drog este legal, fiind utilizat inclusiv pe post de analgezic

Germania legalizează consumul și cultivarea de cannabis pentru uz personal, statul adoptând legea care permite persoanelor fizice și asociațiilor voluntare să cultive și să dețină cantități limitate de droguri, potrivit AFP, citat de HotNews.

Cu toate acestea, legea adoptată de coaliția tripartită aflată la putere a cancelarului Olaf Scholz legalizează cultivarea a până la trei plante pentru consumul privat și deținerea a până la 25 de grame de canabis. 

Unul dintre obiective este reducerea pieței negre

Avem două obiective: reducerea pieței negre și o mai bună protecție a copiilor și a tinerilor”, a declarat ministrul sănătății, Karl Lauterbach.

Cannabisul rămâne ilegal pentru minori, la fel ca și consumul în apropierea școlilor și a locurilor de joacă.

Germania devine cea de-a noua țară care legalizează consumul recreațional al acestui drog

Drogul este legal și în unele jurisdicții subnaționale din Statele Unite și Australia, iar multe alte țări permit utilizarea sa medicală ca analgezic.

Agenția franceză a medicamentelor a anunțat că în 2025 tratamentele medicale pe bază de cannabis, cu utilizare predominantă în ameliorarea durerii, vor fi disponibile în Franța.

Marijuana este utilizată și pentru a trata durerile și anxietatea

Există o dezbatere deschisă cu privire la valoarea terapeutică a cannabisului, care este utilizat în principal pentru a trata durerile și anxietatea.

Studiile actuale par să confirme unele beneficii, dar rămân limitate în acest stadiu.

Latest news
știri