Agenția GRF+ și Asociația Ecoteca au lansat recent Academia de Jurnalism de Mediu, care include programul ”Reporting: Climate”.
Acest program are ca scop oferirea de informații și resurse tehnice pentru jurnaliști, astfel încât aceștia să poată investiga subiecte de mediu și sustenabilitate în profunzime.
”Jurnalismul de mediu are nevoie de profesioniști care să transmită pe înțelesul publicului schimbările constante prin care trecem, de aceea este important să-i oferim informațiile într-un mod cât mai explicit. Interesul publicului pentru subiectele de mediu și sustenabilitate se află într-o continuă creștere, iar jurnaliștii au nevoie să fie constant informați de schimbările care au loc la nivel tehnic, legal și nu numai”, a transmis Raul Pop, Director de Programe în cadrul Asociației Ecoteca.
”Reporting: Climate” le oferă o resursă jurnaliștilor români pentru a-i ajuta să înțeleagă aceste implicații, pentru ca ulterior să abordeze temele de mediu într-un mod cât mai aplicat și cu impact
Conform unui sondaj realizat în 2022 de Cult Market Research și GRF+, 77% dintre români consideră că ar fi necesară o mai mare educație în ceea ce privește subiectele care vizează mediul înconjurător.
De asemenea, 53% dintre respondenți afirmă că ar putea să-și asume o atitudine mai responsabilă față de mediul înconjurător dacă ar fi mai bine informați cu privire la schimbările climatice și impactul acestora pe termen lung.
Participarea în programul ”Reporting: Climate” este gratuită pentru jurnaliști, în limita locurilor disponibile
Prima ediție a programului „Reporting: Climate” cuprinde 5 module tematice de o zi, susținute de specialiști în domeniul mediului înconjurător cu experiență relevantă în domeniu.
În cadrul acestor module, jurnaliștii au oportunitatea de a afla mai multe despre sustenabilitate, mediu și schimbări climatice.
Programul a debutat pe 20 aprilie cu modulul ”Economie circulară și managementul resurselor materiale”.