23.9 C
București
vineri, 29 martie, 2024

În 2022, vânzările de autoturisme electrice au înregistrat o cifră record

Raportul a fost emis de Agenția Internațională de Energie

Peste 10 milioane de autoturisme electrice au fost vândute anul trecut în toată lumea, cu 55% mai multe față de 2021, scrie Biziday.

În ceea ce privește anul 2023, experții estimează o altă cifră record în ceea ce privește vânzările, estimându-se că 14 milioane de cumpărători vor alege vehicule electrice.

Conform raportului Global Electric Vehicle Outlook, emis de Agenția Internațională de Energie (AIE), se estimează că vânzările de mașini electrice vor crește cu 35% în acest an, ajungând la 14 milioane de unități

Potrivit AIE, cota de piață a acestui tip de vehicule a crescut de la 4% în 2020 la 14% în 2022 și se preconizează că va ajunge la 18% până la sfârșitul anului 2023.

Anul trecut, șase milioane de autoturisme electrice au fost vândute în China.

În ceea ce privește Europa, vânzările de autoturisme de acest tip au crescut cu 15% în ultimul an, iar în SUA cu 55%.

Vânzările viitoare vor fi în strânsă legătură cu creșterea numărului de fabrici de baterii

Conform raportului, se prognozează că până în 2030, mașinile electrice vor reprezenta în medie 60% din totalul vânzărilor în China, UE și SUA.

Această creștere va fi influențată de măsurile luate în cadrul pachetului European Fit for 55 și de Legea de reducere a inflației din SUA, precum și de creșterea numărului de fabrici de baterii.

Tesla a anunțat că va construi o nouă fabrică de baterii la Shanghai

Compania intenționează să investească aproximativ 1.2 miliarde de dolari în această extindere, astfel încât să poată produce mai multe baterii pentru a satisface cererea creșterea pieței mașinilor electrice în China.

Această mutare face parte din strategia mai amplă a Tesla de a-și extinde afacerea în Asia, care este considerată o piață cheie pentru mașinile electrice.

De asemenea, acesta este un pas important în direcția autonomizării și electrificării transportului în întreaga lume.

Latest news
știri