18.2 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Aurora boreală ar putea să fie, din nou, vizibilă în România. Ce se întâmplă cu Soarele | FOTO

Activitatea solară continuă să fie una extrem de intensă. Astfel, weekend-ul viitor este posibil să avem din nou parte de aurora boreală în România.

Celebra pată solară AR3664 a apărut în partea stângă a discului solar. Aceasta a produs la începutul lunii mai niște explozii puternice care au generat aurore boreale până la altitudini extrem de joase.

După ce s-a rotit în jurul axie Soarelui prin partea nevăzută a acestuia, regiunea va tranzita acum întregul disc solar îndreptat către Terra. Dacă noi ejecții de masă coronală (CME) se vor produce în această perioadă, șansele ca acestea să lovească Pământul sunt foarte mari.

O explozie majoră de clasa X, cu valoarea 2.9 s-a produs chiar ieri. Evenimentul a fost fotografiat de camerele care monitorizează Soarele (vezi foto mai jos).

Aurora boreală ar putea să fie din nou vizibilă în România

Pe pagina de Facebook AstroNick se precizează că există șanse destul de mari ca la finalul săptămânii să avem iar auroră boreală.

„Dacă potențialul exploziv al acestei regiuni se va păstra, atunci vom fi din nou în prima linie“, notează AstroNick.

Aurora boreală din seara zilei de 10 mai a fost cea mai fotografiată auroră boreală din România din istorie. Raritatea cu care astfel de fenomene se întâmplă le face, pentru unii, unice în viață.

Explozii de lumină au fost observate de împătimiți din majoritatea țărilor europene și SUA. ȘtireaVerde.ro a prezentat în exclusivitate fotografii cu acest eveniment.

spot_img
Latest news
știri