4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Un pescăruş mediteranean a fost descoperit pe un lac din Brăila

Pasărea trăiește în jurul Mediteranei şi pe coasta nord-vestică a Africii

O specie nouă pentru avifaună din România a fost observată pe Lacul Tătaru din judeţul Brăila, unde a fost identificat un pescăruş mediteranean, transmite Societatea Ornitologică Română.

Larus audouinii este un pescăruş caracteristic ţărilor din jurul Mediteranei şi coastei nord-vestice a Africii

Acesta are ciocul roşu, picioarele gri-albăstrui şi spatele de un gri foarte deschis.

Ca aproape toate celelalte specii de pescăruşi (peste 50), este întâlnit în zone acvatice, deşi preferă ţărmurile marine, şi este un ihtiofag (se hrăneşte cu peşte), dar şi omnivor oportunist (consumă orice materie organică găseşte – insecte, crustacee, plante etc.)”, reiese dintr-un articol postat pe pagina de internet a SOR, citat de G4 Media.

Conform aceleiaşi surse, pescăruşii sunt printre speciile cel mai dificil de identificat în teren şi există numeroase cărţi dedicate diferenţierii unui pescăruş de altul.

Dificultatea e dată de penajul foarte asemănător la specii diferite, de faptul că acesta diferă în funcţie de vârsta păsării şi de sezon, dar şi de variabilitatea foarte mare a penajului în cadrul aceleiaşi specii.

Specia ar putea fi în expansiune

Sursa citată a mai transmis că apariţia unei specii accidentale, adică în afara arealului cunoscut, poate fi un prim semn că specia este în expansiune.

Cu toate acestea, prezența pescărușului nu e suficientă pentru a trage concluzii în ce priveşte extinderea distribuţiei.

spot_img
Latest news
știri