13.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

ANPC închide cel mai căutat restaurant din Costinești din cauza neregulilor grave găsite în bucătărie

Șeful ANPC: ”Sănătatea și viața consumatorilor, ca de altfel toate drepturile acestora nu se negociază!”

ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) a efectuat un control la cel mai popular restaurant din Costinești, dezvăluind nereguli în ceea ce privește cherhanaua de pe malul mării.

S-a luat decizia de a suspenda activitatea unității

Continuând seria controalelor pe litoralul românesc, inspectorii ANPC au descins într-un alt restaurant situat pe malul mării, iar Horia Constantinescu, șeful instituției, a publicat imagini pe rețelele de socializare.

Este vorba despre o cherhana din Costinești, unde condițiile de depozitare a alimentelor nu respectau normele impuse de lege.

Cherhauna din Costinești era frecventată de mulți turiști, însă comisarii au constatat nereguli și condiții care puteau pune în pericol sănătatea oamenilor

Peștii care ajungeau pe mesele clienților nu erau însoțiți de documente legale, iar procedurile de preparare și depozitare nu se desfășurau conform legislației în vigoare.

Așa cum v-am promis aseară, vă prezint acțiunea de la cherhanaua Pofta Pescarului, din Costinești. Dacă ești localnic de pe malul mării, atunci cu siguranță știi cum să chemi la tine peștii, fără a mai fi nevoie să-i capturezi. Numai așa se poate explica prezența unei cantități mari de pești fără acte. Te duci pe malul mării, strigi pești, pești, pești, pești și aceștia sar în sac și se duc singuri în frigider.

Condițiile de preparare și păstrare reprezintă, din punctul nostru de vedere, un atentat la sănătatea dumneavoastră, motiv pentru care, această locație, a fost și va rămâne oprită. Nu știu ce ar trebui să facem colegii mei și cu mine pentru a fi luați în serios de către fiecare operator economic.

Am mai tot spus-o și o voi repeta cu fermitate: sănătatea și viața consumatorilor, ca de altfel toate drepturile acestora nu se negociază!”, a transmis Horia Constantinescu, șeful ANPC, pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri