14.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Mircea Fechet promovează educația ecologică în școli, pentru un viitor sustenabil

Colaborarea dintre Ministerul Mediului și cel al Educației reprezintă cheia pentru grija față de mediul înconjurător

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține importanța educației ecologice pentru copii și a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între Ministerul Mediului și cel al Educației.

Mircea Fechet: ”Știm cu toții cât de important este să îi învățăm pe copiii noștri să aibă grijă de natură. Nu e doar despre plante și animale, ci și despre viitorul lor”

Mediul înconjurător este afectat profund de comportamentul nostru, iar educația ecologică nu este doar o opțiune, ci o necesitate, iar colaborarea dintre Ministerul Mediului și cel al Educației este foarte importantă în acest sens”, a transmis ministrul Mediului din România.

Mircea Fechet a precizat că ieri, 27 iulie, a avut o întâlnire cu ministrul Educației, Ligia Deca și cu Alexandra Bocșe, Consilier de Stat la Administrația Prezidențială.

Unul dintre punctele cheie abordate a fost îmbogățirea și diversificarea acțiunilor din cadrul programului ”Săptămâna Verde”, precum și posibilitatea finanțării acestor activități cu ajutorul Administrației Fondului de Mediu

De asemenea, ministrul Mediului a precizat că a abordat subiectul extinderii programului Ranger Junior, micuții pionieri ai naturii, în toate rezervațiile naturale, precum și posibilitatea implementării unui proiect pentru montarea de panouri solare în instituțiile de învățământ.

Educația copiilor noștri trebuie să includă și comportamentul pentru un viitor sustenabil, iar în acest sens PNL rămâne angajat să promoveze orice proiect pentru atingerea acestor obiective”, se arată în textul publicat de ministrul Mediului pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri