16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Filarmonica Brașov reunește muzica clasică și inteligența artificială într-un concert inedit

Pianista SERENE va purta pe cap o coroană care îi va măsura undele cerebrale

Filarmonica Brașov pregătește un spectacol deosebit, ce va combina muzica clasică cu tehnologia de ultimă oră a inteligenței artificiale, relatează Agerpres citat de G4 Media.

Evenimentul, intitulat ”SERENE & Rahmaninov’s Artificial Intelligence”, va avea loc în Piața Sfatului, în cadrul seriei de evenimente Culturama, organizate cu prilejul deschiderii oficiale a Centrului Cultural Apollonia Brașov.

Pianista americană SERENE va fi protagonista unui moment excepțional, interpretând Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră al lui Serghei Rahmaninov, având pe cap coroana Neurosity, care îi va măsura undele cerebrale

Activitatea mentală a artistei va fi transformată în timp real de către artistul vizual american Koto, cu ajutorul inteligenței artificiale, într-o fascinantă animație, proiectată pe fundalul scenei.

Concertul promite să fie o raritate atât pe plan local, cât și internațional, iar orchestra Filarmonicii Brașov, sub bagheta maestrului Andrej Vesel, va fi partenera sa muzicală în această incursiune inovatoare în lumea muzicii și tehnologiei.

Pianista care va concerta la Filarmonica Brașov nu a urmat studii la un conservator

SERENE este o pianistă cu o traiectorie de carieră cel puțin interesantă. Cu un repertoriu bogat de muzică clasică, ce include și Concertul pentru pian nr.3 al lui Rachmaninoff, ea a reușit să-și impună un stil unic în interpretare.

Cu toate că nu a urmat studii la un conservator, SERENE a dovedit talentul și pasiunea pentru muzică încă din adolescență.

Înainte de a se dedica muzicii, pianista a fost inginer la Google

În trecut, Serene a fost specialistă în informatică, inginer la Google și cercetătoare senior pe diverse proiecte, înainte de a renunța pentru a se concentra complet pe pian.

În timp, pianista a dezvoltat o abordare disciplinată, personală și spirituală față de muzica sa, iar experiențele sale diverse au contribuit la o carieră muzicală fascinantă.

spot_img
Latest news
știri