18 C
București
sâmbătă, 14 septembrie, 2024

Amendă colosală pentru un bihorean care și-a lăsat câinele legat în soare și noroi, fără hrană și apă

Patrupedul a fost găsit legat pe un teren viran, înconjurat de materii fecale de origine animală

Un bărbat din județul Bihor care și-a lăsat câinele legat în soare și noroi, fără hrană și apă, a fost amendat pentru maltratarea necuvântătorului.

Câinele, aflat într-o stare de sănătate precară, a fost luat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor, anunță News.ro citat de Digi 24.

Câinele a fost abandonat pe un teran viran, legat cu un lanţ foarte scurt, fără posibilitatea de a se adăposti la umbră

Pe un teren viran, în localitatea Leş, judeţ Bihor, poliţiştii de la protecţia animalelor au descoperit un câine metis din rasa Ciobănesc german, legat cu un lanţ foarte scurt, sub 2 metri lungime. Animalul nu beneficia de un adăpost corespunzător, fiind ţinut în noroi, sub cerul liber, printre materii fecale de origine animală, fără posibilitatea de a se adăposti la umbră”, au transmis polițiștii din Bihor.

Patrupedul prezenta semne vizibile de malnutriţie

Potrivit comunicatului dat publicităţii de Poliţia Bihor, la momentul controlului, câinele nu beneficia de suficientă apă şi hrană, starea de sănătate a acestuia fiind precară, prezentând semne vizibile de malnutriţie.

Câinele prezenta un comportament apatic şi o stare de îngrijire proastă, blana animalului fiind murdară de noroi”, a mai precizat Poliţia Bihor.

Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul animalului. Este vorba de un bărbat de 62 de ani, din localitatea Leş.

Conform sursei citate, acesta a fost amendat cu 6000 de lei.

spot_img
Latest news
știri