15 C
București
joi, 2 mai, 2024

Mircea Fechet: ”Am lansat apelul de proiecte pentru înființarea de păduri urbane”

Suma alocată este de 30 de milioane de euro, fonduri din PNRR

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat ieri, 27 septembrie, că a lansat apelul de proiecte pentru înființarea de păduri urbane.

Programul beneficiază de fonduri venite din Planul Național de Redresare și Reziliență, iar suma totală care a fost alocată este de 30 de milioane de euro.

Mircea Fechet: ”Deschidem astăzi un nou capitol al luptei noastre pentru un aer mai curat și un mediu mai sănătos în orașele din România”

Am lansat apelul de proiecte pentru înființarea de păduri urbane, prin PNRR, cu o alocare totală de 30 de milioane de euro. Aceste mini-păduri vor fi niște insule de biodiversitate care vor proteja populația de praf, vor reduce poluarea și vor stoca mai mult dioxid de carbon decât o pădure obișnuită, datorită metodei de plantare: pe o porțiune restrânsă de teren se plantează un mix de specii de arbori și arbuști”, a transmis miinistrul, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Ministrul Mediului a abordat și problematica poluării, aducând în discuție calitatea aerului din multe orașe ale României, dar și problemele cu praful, problemele cu particulele de PM2.5 și PM10.

Sunt convins că aceste investiții vor acționa ca niște veritabili doctori în acele comunități și vor aduce un aer mai curat”, a adăugat oficialul.

Proiectele pot fi depuse atât de unitățile administrativ teritoriale, cât și de instituții de învățământ

Îmi doresc să văd cât mai multe astfel de proiecte, astfel încât să ne putem atinge ținta de a ajunge până la 31 decembrie 2023 la o suprafață de 500.000 mp și până la 30 iunie 2026 la o suprafață de 3.150.000 mp de astfel de păduri. Haideți să construim împreună orașe mai verzi și mai sustenabile!”, a conclus ministrul Mediului din România.

Latest news
știri