16.7 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

Aproape că nu-ți vine a crede. S-a născut un pui de elefant roz | VIDEO&FOTO

Mai mulți turiști și un operator din Africa de Sud au filmat un pui de elefant roz.

Obsevarea elefanților sălbatici în safari ar putea fi pe primul loc pe lista de dorințe a multora. De curând, operatorul de turism Theo Potgieter și oaspeții săi au avut o experiență de 1 la 10.000. Ei au surprins un pui de elefant albinos jucându-se în apă, potrivit IFL Science.

Potgieter a reușit să filmeze și să fotografieze tânărul exemplar și le-a distribuit pe Internet. El a estimar că ar avea în jur de un an. Animalul a fost surprins pe 9 februarie în Parcul Național Kruger, Africa de Sud.

Puiul de elefant albinos pare roz din cauza lipsei pigmentului melanină din celulele pielii sale

„Albinismul la elefanții africani este mult mai rar în comparație cu elefanții asiatici. Se estimează că 1 la 10.000 de pui sunt albinoși”, a spus Potgieter pentru IFLScience.

S-a născut un pui de elefant roz

În timp ce unele persoane cu albinism pot avea o viață perfect normală, pentru tânărul exemplar de elefant pot să apară probleme medicale.

„Din păcate, au multe provocări cu care se confruntă. Nu numai că strălucirea soarelui din Africa îi afectează, dar sunt de obicei respinși de o parte sau de majoritatea grupului din care fac parte”, a continuat Potgieter.

În timp ce elefanții pot fi respinși de grup, ei pot avea și probleme cu vederea.

„Acest pui totuși părea să fi avut reacția opusă din partea familiei sale. S-au bucurat pe deplin de apa rece din râul Olifants. La fel ca niște copii, s-au jucat fără griji”, a conchis Potgieter.

Pentru alte animale, în special speciile de pradă, integrarea în mediul lor este mult mai dificilă pentru un exemplar albinos. Chiar și animalele din capitivitate se confruntă cu provocări.

În 2019, un elefant albinos roz similar a fost observat în Masai Mara din Kenya, potrivit Indian Times. Din fericire, ca și noul pui din Africa de Sud, și acela părea să fie îngrijit de familia lui.

spot_img
Latest news
știri