15.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

O spălătorie a răsărit în parcul Teilor din Sectorul 3

Nimeni nu știe cine este beneficiarul construcției, dar nici cine o construiește.

Mai mulți copaci au fost defrișați și o zonă de câteva sute de metri pătrați a fost escavată în Parcul Teilor din Sectorul 3. Totul pentru ca acolo să fie construită o spălătorie auto pentru care a fost deja turnată o șapă de 500 de metri pătrați, potrivit G4 Media. Sursa citată precizează că nu există vreun panou pe care să scrie exact ce autorizații au primit lucrările respective, cine sunt proprietarii sau cei care execute acest lucrări, așa cum se întâmplă în cazul unor astfel de construcții,. De altfel nici măcar Poliția Locală Sector 3 nu a avut răspunsuri legat de cine ar putea să fie proprietarul, asta deși sunt camere de supraveghere ale instituției îndreptate către locul unde se defășoară lucrările.

Nimeni nu știe cine face lucrările

Pe de altă parte nici măcar viceprimarul Sectorului 3 nu a avut mai multe explicații atunci când a fost întrebat despre lucrarea în cauză. „Nu aş şti să vă spun cine este beneficiarul acestei construcţii, cine este beneficiarul acestei lucrări. Am întrebat la primărie dacă acesta este un teren public sau dacă avem de a face cu vreo retrocedare despre care nu ştim, sau este un teren privat, nu am primit încă răspunsurile”, a declarat pentru sursa citată, Lucian Judele, viceprimar (USR), Sectorul 3. Pe de altă parte, din pricina faptului că acea construcție are mai multe guri de canal neacoperite, poate consitui un real pericol pentru cei care se plimbă acolo în zonă.

Organizațiile de mediu atrag atenția că se distruge zona

„E clar că se cam acoperă aşa anumite persoane în zona respectivă şi probabil că acesta este şi motivul pentru care nimeni nu pune un panou şi autorităţile nu intervin cât mai repede posibil pentru a stopa distrugerea din zona respectivă”, a declarant și Daniel Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica. Parcul teilor este făcut pe o fostă groapă de gunoi și a fost amenajat prin plantarea copacilor cu angajați ai primăriei sectorului 3. La inaugurare primarul spunea că amenjarea unui metro pătrat a costat 50 de euro. Lucrările au durat din septembrie 2019 până în vara anului 2020.

spot_img
Latest news
știri