20 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Transfăgărăşanul ar putea rămâne deschis circulaţiei pe tot parcursul anului

Proiectul are o valoare de peste 8.4 milioane de lei

Reprezentanţii Guvernului au discutat cu autorităţile din judeţele Argeş şi Sibiu despre posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis circulaţiei pe tot parcursul anului.

Prin urmare, începând cu data de 1 aprilie, Ministerul Transporturilor va realiza documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii care să stabilească soluţiile pentru ca acest lucru să poată fi realizat, transmite News.ro.

Transfăgărăşanul este deschis circulației doar câteva luni pe an

Încă un pas important pentru modernizarea Transfăgărăşanului! Am semnat astăzi Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate  – documentaţia de avizare a lucrărilor de interventii – pentru sectorul DN 7 C cuprins între km 104+000 şi km 130+800”, a scris, pe Facebook, Cristian Pistol, Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).

În prezent, DN 7C – Transfăgărăşan este deschis circulaţiei publice, pe toată lungimea drumului, doar câteva luni pe an.

La finalul lunii februarie a acestui an, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că a fost semnat un contract cu o firmă, în valoare de peste 8.4 milioane de lei, pentru găsirea de soluţii care să permită circulaţia pe Transfăgărăşan, şi pe secţiunea Piscu Negru – Cabana Bâlea Cascadă, ”pentru o perioadă cât mai lungă din an”.

Soluţiile identificate trebuie să ofere, în primul rând, un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.

Directorul CNAIR a precizat că firma are la dispoziţie 8.4 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT) şi 12 luni pentru finalizarea contractului.

Latest news
știri