19.3 C
București
joi, 16 mai, 2024

România și Germania colaborează pentru susținerea acțiunii climatice

Relațiile economice și comerciale bilaterale dintre cele două state sunt la cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România a transmis că, astăzi, 29 aprilie, a avut loc Reuniunea Comisiei Mixte, în vederea implementării Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania, în domeniul protecției mediului

MMAP organizează în perioada 29-30 aprilie, la Bucuresti, cea de-a 11-a reuniune a Comisiei Mixte, în vederea implementării Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania, în domeniul protecției mediului

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Mediului, lucrările au debutat astăzi, 29 aprilie, la sediul MMAP, în prezența domnului Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat, și a doamnei secretar de stat Bettina HOFFMAN.

De la înființarea acestei comisii în 2000, România și Germania au contribuit la îmbunătățirea relațiilor diplomatice, caracterizată de #cooperare, respect reciproc și valori comune. Acest dialog continuu atestă profunzimea și importanța relațiilor noastre bilaterale”, a precizat Ionuț Sorin Banciu.

Ionuț Sorin Banciu: ”Comisia de Mediu reprezintă un element distinct în cadrul parteneriatului dintre România și Germania, deoarece avem ca obiectiv comun transformarea economică și ecologică durabilă care să asigure un viitor prietenos cu mediul și neutralitatea climatică până în 2050”

Aceasta presupune o mai strânsă colaborare și susținerea acțiunii climatice locale și interconectate în România prin programe precum Inițiativa Climatică Europeană (EUKI – din partea Ministerului Federal al Economiei și al Climei). Împreună, avem oportunitatea unui impact profund asupra viitorului planetei noastre și de a crea o moștenire a rezilienței mediului pentru generațiile viitoare” a adăugat Ionuț Sorin Banciu.

Relațiile bilaterale româno-germane se desfășoară în cadrul definit de Tratatul dintre România și R. F. Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa

Parteneriatul a fost încheiat la București la 21 aprilie 1992. Ultimii doi ani au marcat un vârf al dialogului politico-diplomatic bilateral, cu vizite la nivel înalt de ambele părți.

Pe 4 aprilie 2024, Președintele României a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea zilei de 21 aprilie ca „Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania.

Relațiile economice și comerciale bilaterale sunt la cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani, DE profilându-se de mai mulți ani ca cel mai important partener comercial al RO și, după statistica BNR, principalul investitor străin în economia românească.

spot_img
Latest news
știri