Foto: Facebook/Construcții Erbașu
Foto: Facebook/Construcții Erbașu

Societatea Erbașu continuă construirea primului ”Centru de Mari Arși” din România, un proiect care va redefini infrastructura medicală.

Construcții Erbașu: ”În ultimele luni, echipa noastră a muncit intens pentru a transforma acest proiect în realitate”

Au fost finalizate compartimentarea și tencuirea pereților de la subsol până la etajul 2.

În momentul de față, lucrările continuă cu armarea și cofrarea stâlpilor la etajul 3.

De asemenea, se execută lucrări pentru instalarea cablurilor și a sistemelor HVAC, esențiale pentru un centru medical performant.

”Centrul de Mari Arși” va aparține de Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara

Clădirea va beneficia de 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 12 paturi pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici, cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, o secție ATI cu 27 de paturi și un bloc operator cu 25 de săli, spații conexe (sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, etc.) și heliport”, a transmis societatea prin intermediul unui comunicat publicat astăzi, 29 octombrie.

Proiectul este finanțat de Ministerul Sănătății, prin fonduri de la Banca Mondială. Beneficiarul final este Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” prin Consiliul Județean Timiș.

Compania Erbașu: ”Suntem mândri să contribuim la dezvoltarea unei infrastructuri medicale moderne în România”

Alături de construirea primului ”Centru de Mari Arși”, din țară, societatea avansează și cu lucrările la Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj Napoca.

Această unitate medicală de top va oferi pacienților din toată țara acces la îngrijiri specializate și tehnologii avansate.

În egală măsură, va asigura un standard ridicat de calitate în tratamentul afecțiunilor neurovasculare.

Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții societății, până în acest moment, la clădirea nouă s-au finalizat:

  • Suprastructura;
  • Hidroizolația;
  • Pavajul acoperișului.

Proiectul de investiții este finanțat prin Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca cu sprijinul Consiliul Județean Cluj și al Ministerului Sănătăţii din România

Membrii companiei au explicat că în interior, se lucrează la compartimentările din gips-carton și la instalațiile de pe fiecare etaj.

Șapa de nivel a fost turnată pe toate etajele, inclusiv în casele de scară, iar acum se aplică șapa autonivelantă. La etajul 3, s-au montat pereții curati, consolele chirurgicale și de anestezie pentru primele 4 săli de operație.

De asemenea, s-a finalizat montarea tâmplăriei exterioare și a celor două montcharge-uri, iar în prezent se lucrează la montarea lifturilor de persoane. În corpul existent, tavanele și sapele autonivelante sunt finalizate, iar pereții sunt pregătiți pentru aplicarea lavabilei. Totodată, a fost montat covorul PVC în băile de pe fiecare etaj. La exterior, se lucrează la zona de acces și la fațada ventilată, care este realizată în proporție de 85%”, a punctat societatea Construcții Erbașu.