7 C
București
joi, 29 februarie, 2024

Dezvăluiri șocante: Poluanții toxici eliberați în timpul arderii gazelor naturale amenință milioane de oameni

Numărul celor afectați este mult mai mare decât se credea anterior

Poluanţii toxici eliberaţi în timpul arderii gazelor naturale pun în pericol mai multe milioane de oameni decât se credea anterior, potrivit unei investigaţii BBC, transmite News.ro citat de G4 Media.

Arderea gazului rezidual (în timpul forajului petrolier) are loc în tot Golful, inclusiv în Emiratele Arabe Unite, gazda COP28.

Noile cercetări sugerează că poluarea se răspândeşte pe sute de kilometri, înrăutăţind calitatea aerului în întreaga regiune

Această cercetare are loc în contextul în care Emiratele Arabe Unite găzduiesc joi summitul COP28 al ONU privind clima.

Emiratele Arabe Unite au interzis arderea gazelor de ardere în urmă cu 20 de ani, dar imaginile arată că aceasta continuă, în ciuda consecinţelor potenţiale asupra sănătăţii locuitorilor săi şi a celor din ţările învecinate.

Țările responsabile pentru arderea gazelor naturale au refuzat să discute despre impactul catastrofal pe care acest tip de poluare îl are asupra sănătății oamenilor

O analiză pentru BBC Arabic arată că gazele se răspândesc acum pe sute de kilometri în întreaga regiune.

Poluarea de la puţuri din Irak, Iran şi Kuweit a fost, de asemenea, analizată în cadrul studiului.

Toate ţările implicate fie au refuzat să comenteze, fie nu au răspuns.

Companiile petroliere care gestionează siturile, inclusiv BP şi Shell, unde a avut loc arderea gazelor, au declarat că lucrează pentru a reduce această practică.

Latest news
știri