16.3 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

Restaurantele şi cafenelele din Canada nu mai pot oferi paie, pungi sau tacâmuri din plastic

În fiecare an, canadienii aruncă aproximativ trei milioane de tone de deșeuri din plastic. Doar 9% dintre aceste deșeuri sunt reciclate

Restaurantele şi cafenelele din Canada renunță la plasticul de unică folosință, chiar dacă bătălia guvernului pentru eliminarea acestor articole de unică folosinţă nu este câştigată încă, informează AFP, citat de Radio Eco Natura.

Interzicerea treptată a importului, fabricării şi vânzării de articole din plastic a fost introdusă anul trecut

Această interdicție a fost introdusă în cadrul angajamentului luat de Ottawa de a ajunge la zero deşeuri din plastic până în 2030.

Cu toate acestea, în luna noiembrie, o instanță canadiană a invalidat reglementarea care cataloga anumite produse din plastic drept toxice, ca urmare a unei plângeri depuse de producătorii de plastic din țară.

Guvernul a contestat această decizie, conștient fiind că aceasta ar putea afecta direct interdicția asupra articolelor de plastic de unică folosință.

Ca rezultat, reglementarea a fost implementată temporar, în așteptarea unei decizii ulterioare.

Canada reciclează doar 9% din deșeurile din plastic de unică folosință

Conform datelor oficiale din Ottawa, anual, cetățenii canadieni aruncă aproximativ trei milioane de tone de deșeuri din plastic.

Doar 9% din aceste deșeuri sunt supuse reciclării, ceea ce indică faptul că cea mai mare parte ajunge în depozitele de gunoi, contribuind la cele 29.000 de tone de plastic care contaminază mediul natural.

Oamenii trebuie să reducă la jumătate plasticele de unică folosinţă

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a estimat în luna mai că, pentru a opri această poluare galopantă, lumea trebuie să reducă la jumătate plasticele de unică folosinţă şi să adopte masiv tripticul „reutilizare, reciclare, alternativă”.

Sursa citată mai notează că, în 2019, la nivel mondial au fost produse 353 de milioane de tone de deşeuri din plastic, dintre care 22 % au sfârşit prin a fi abandonate.

spot_img
Latest news
știri