14 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Garda Națională de Mediu a verificat vulcanizările din Capitală pentru opri transferurile ilegale de deșeuri

Una din principalele provocări cu care se confruntă România în această perioadă este legată de transferurile ilegale de deşeuri, mascate în importul de produse/marfă second-hand

Garda Națională de Mediu a intensificat controalele pentru a combate transferurile ilegale de deșeuri în țară, mascate sub forma importului de produse second-hand.

Desfășurând operațiuni la punctele de trecere a frontierei, comisarii au descoperit zilnic zeci de transporturi ilegale, unele însoțite de documente falsificate

O notificare din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a condus la verificarea a 21 de vulcanizări din București, unde s-au găsit 4200 de anvelope second-hand neconforme, considerate, de fapt, deșeuri.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sesizat Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu cu privire la 4200 de aşa zise anvelope second hand, introduse în ţară, care nu îndeplineau condiţiile de conformitate, fiind în fapt deşeuri”, se arată în comunicatul publicat de Garda Națională de Mediu pe contul de Facebook.

Controalele Gărzii Naționale de Mediu au dus la amenzi de 22.500 lei

În egală măsură, o sesizare penală a fost înaintată pentru încălcarea legislației privind gestionarea deșeurilor.

Cantitatea de deșeuri identificată a fost confiscată și eliminată corespunzător de către un operator autorizat.

Această acţiune este un bun prilej să constatăm consecinţele vulnerabilităţilor legislative în domeniul bunurilor folosite şi să reamintim necesitatea adaptării legii la provocările vremii. Vorbim despre modificarea cadrului legal, în sensul reglementarii clare a comerţului cu produse SH, astfel încât să evităm ca în ţara noastră, în loc de bunuri folosite, să fie importate de fapt, deşeuri mascate”, a declarat Andrei Corlan, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu.

Latest news
știri