20 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Tinerii din Generația Z au sentimentul „că o să ne cadă planeta în cap, din cauza schimbărilor climatice”

Tot mai mulți tineri din Generația Z conștientizează efectele devastatoare pe care schimbările climatice le au asupra mediului.

Tinerii din Generația Z conștientizează schimbările climatice și efectele lor dramatice asupra mediului, conform Știrile PROTV.

O elevă din Giurgiu a participat la summitul COP28 de la Dubai. Ea a precizat pentru MyImpact că societății actuale riscă să-i cadă „planeta în cap, din cauza schimbărilor climatice. 2023 a fost primul an în care au fost incluși și copii la summitul despre climă.

Tânăra e cconștientă de impactul schimbărilor climatice asupra mediului. Ea a precizat că a aflat prima dată de amprenta de carbon pe TikTok, o rețea foarte utilizată de Generația Z. În plus, Eva a mrăturisit că familia a susținut-o în implicarea în această chestiune.

În familie, Eva a încercat să-și educe familia spre un stil de viață cât mai prietenos cu mediul.

„Am crescut cunoștințele alor mei și nu mai suntem așa consumeriști, a mărturisit tânăra.

Eco-anxietatea și problemele cu care se confruntă Generația Z

Pentru tinerii din Generația Z, eco-anxietatea reprezintă „sentimentul că o să ne cadă planeta în cap în curând“.

„Este frica de faptul că nu o să mai prindem viitorul din cauza schimbărilor climatice“, a adăugat Eva.

Ea a îndemnat la acțiuni concrete pentru diminuarea efectelor schimbărilor climatice. Tinerilor din generația sa, Eva le recomandă să nu se mai simtă „atât de mici“. Ea a apreciat că odată ce mai mulți oameni trag la aceeași căruță, chiar dacă implicarea este redusă, mai „multe schimbări mici se adună“ și duc la o schimbare mai mare care îi fac pe tineri mai credibili în fața autorităților și a liderilor mondiali.

spot_img
Latest news
știri