28.5 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

Amendă de 15 mii de lei pentru că a ”confundat” Someșul cu groapa de gunoi

A decis să scape de gunoi fără a apela la o firmă de specialitate, prin metode proprii și ilegale: un bărbat din Sângeorz-Băi a fost prins în timp ce arunca gunoaie pe malul râului Someș.

În momentul în care scăpa de deșeuri, bărbatul a fost amendat. Pe lângă o amendă care se ridică la suma de 15 mii de lei, inspectorii de la Garda de Mediu i-au confiscat şi tractorul cu care a transportat gunoaiele.

Nu este primul eveniment de acest gen, autoritățile concluzionând că este nevoie de instalarea mai multor camere de supraveghere lângă râu, pe lângă cele deja existente. Măsura vine după ce s-a constatat că foarte mulți oameni preferă să arunce, în mod inconștient, moloz în albia râurilor.

Bărbatul a fost surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere

Camerele de supraveghere amplasate în zona raului Someș au surprins un bărbat la volanul unui tractor cu remorca încărcată cu moloz.

Fără nicio ezitare, toate deşeurile au fost descărcate acolo.

Spre ghinionul lui, imaginile au fost postate pe reţelele de socializare şi au ajuns şi în atenţia celor de la Garda de Mediu, arată Știrile Pro TV.

”Dacă mă prinde, să mă amendeze”

Macedon Gagea, localnic: „Merită. Și pe mine dacă mă prinde să mă amendeze. Sunt foarte de acord, pentru că suntem o ţară civilizată. Suntem europeni, nu? Când mergi în alte ţări civilizate, zici: oare cum la ei e aşa? Că am fost crescuţi aşa cum am fost”.

Localnică: „Nu au un pic de bun simţ. Dacă au o sticlă, o aruncă jos, nu contează că au coş de gunoi”.

Până în momentul de față, au au fost amplasate, în diverse zone, 20 de camere de supraveghere.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi: ”Singura soluție sunt camerele mobile amplasate peste tot unde consideră că au probleme şi să confişte utilajele de orice natură care aduc gunoaie. La noi, dacă îl prind cu tirul, tirul îl confiscăm. Bicicleta? Bicicleta o confisc. Păi când vin turiştii şi văd ce îi pe Someș, o iau la fugă”.

A contestat sancţiunea primită deși a aruncat, în mod ilegal, gunoi

Grațian Alexandru Monariu, șef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu: ”În urma sentinţei definitive, dacă el câştigă procesul respectiv, i se anulează procesul verbal de contravenţie şi i se restituie mijlocul de transport. Dacă nu, intră în proprietatea statului şi se vinde la licitaţie”.

Latest news
știri